Dnes
Teplota: 6.4 °C

Pondělí, 22.05.2017Městské informační centrum v Náchodě otevřelo novou pobočku na náchodském zámku

Městské informační centrum v Náchodě otevřelo novou pobočku na náchodském zámku


Jasná vize zlepšení nabídky pro turisty a návštěvníky náchodského zámku stála za společnou myšlenkou města Náchoda, Národního památkového ústavu a Státního zámku v Náchodě, zřídit v jeho prostorách sezónní pracoviště městského informačního centra. V pondělí 22. května 2017 tak poprvé otevřelo svou pobočku v prostorách na druhém nádvoří.

Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci vedení města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové Pavla Maršíková, Miroslav Brát a Jan Čtvrtečka a tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová, za Královéhradecký kraj radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch pan Pavel Hečko, za Národní památkový ústav, územní správu Sychrov pan ředitel Miloš Kadlec, kastelán náchodského zámku pan Jiří Růžička a další hosté.

„Jsou věci, ze kterých mám menší nebo větší radost. Tohle je právě ta věc, ze které mám obrovskou radost! Když jsme před rokem přišli s nápadem otevřít informační centrum na zámku, nebylo vůbec jisté, zda se podaří zrealizovat. Jsem moc rád, že díky společnému úsilí nás všech se to povedlo. Jsem přesvědčen, že se nám díky tomuto kroku podaří přilákat více návštěvníků nejen na náchodský zámek, ale i do Náchoda a okolí, které má rozhodně co nabídnout," řekl starosta města Jan Birke.

Důvodem zřízení IC je především rozšíření služeb pro návštěvníky města, pro něž je nejzajímavější atraktivitou, kterou chtějí poznat, právě Státní zámek Náchod. Návštěvnost zámku se dlouhodobě zvyšuje a v loňském roce dosáhla téměř 45.000 osob.

Informační centrum bude poskytovat především turistické informace o zámku a dalších atraktivitách města i okolí společně s propagačními materiály. Pro zákazníky je připravena také široká nabídka upomínkových předmětů. Otevřeno bude denně od května do září.  


Městské informační centrum Městské informační centrum

Městské informační centrum Městské informační centrum

Další v galerii 6

Další zprávy /