Dnes
Teplota: 8.4 °C

Čtvtek, 21.12.2017Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí

Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí


 Při pohledu na zasněžené kopce se většina z nás již nemůže dočkat, až se oddá zimnímu sportování. První nedočkavci se mohou opatrně sklouznout po Panské cestě z Odolova. Strojově se v Kladském pomezí bude upravovat až nasněží více. 

Obdivovat krásy zimní krajiny Kladského pomezí můžete jako turisté i lyžaři s využitím dvou linek skibusů. Vyrazit na výlet bez auta budete moci již 30. 12. 2017 a poté každou sobotu až do 24. 2. 2018.
První linka povede z Náchoda přes Hronov, Červený Kostelec, Malé Svatoňovice aÚpici na Odolov. Druhá jezdí z Náchoda přes Kudowu Zdrój do Karłówa. Pro běžkaře je letos připravena novinka v podobě možnosti sledování aktuálního stavu úpravy běžeckých tras v Kladském pomezí na www.bilestopy.cz
Každoroční provoz skibusů a úpravu přibližně 300 km lyžařských tratí zajišťuje v Kladském pomezí Branka, o. p. s. ve spolupráci s Královéhradeckým krajem. Mapa upravovaných lyžařských tratí je k dispozici v zimním čísle turistických novin Kladského pomezí. Podrobné jízdní řády skibusů, aktuální sněhové zpravodajství a tipy na lyžařské výlety naleznete na ski.kladskepomezi.cz, nebo na www.kladskepomezi.cz

 

Branka je obecně prospěšná společnost, jejímž cílem je šetrný rozvoj cestovního ruchu. Jejím zakladatelem je Svaz cestovního ruchu Kladské pomezí, který sdružuje více než 40 měst, obcí a soukromých subjektů.

Kladské pomezí je oficiální název turistické oblasti v severovýchodních Čechách při hranici s Polskem, která zaujímá rozlohu bývalého okresu Náchod a částečně zasahuje do okresu Trutnov v oblasti Jestřebích hor.  Název vychází z historie, kdy tudy procházela důležitá obchodní stezka spojující Prahu s polským Kladskem.


Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí

Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí Kam právě teď na běžky v Kladském pomezí

Další zprávy /