Dnes
Teplota: 4.9 °C

Čtvtek, 31.05.2018Cyklobusy s novou tváří vyjedou už v sobotu 2. 6. 2018

Cyklobusy s novou tváří vyjedou už v sobotu 2. 6. 2018


Společnosti Branka o. p. s. a CDS s.r.o. Náchod opět zahajují cyklobusovou sezónu v Kladském pomezí. Poprvé cyklobusy vyjedou v sobotu 2. 6. 2018. V červnu a září se s nimi budou cyklisti moci svézt vždy v sobotu, neděli a státní svátky, v době letních prázdnin každý den. Modrá linka je zaveze např. do Stolových hor, Vambeřic nebo Broumova vždy o víkendu a svátcích. Ve všední dny (včetně těch prázdninových) svou cestu končí v Karlówě. Tento cyklobus je vhodný pro ty, kdo chtějí poznat přírodní krásy a církevní památky sousedního Polska.

 Červenou linkou se můžou cyklisté svézt z Hradce Králové do Náchoda přes Adršpašsko-teplické skály až do Krkonoš. Po cestě mohou navštívit pevnostní město Josefov i skryté poklady v podzemí (Měděný důl Bohumír) nebo unikátní Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují. 

Vozy prošly též estetickou proměnou a na dálku jsou rozpoznatelné díky typickým barvám Kladského pomezí a pětičlenné usměvavé rodince cyklistů. Naposledy se cyklisté svezou cyklobusy v neděli 30. 9. 2018. Projekt je financovaný Královéhradeckým krajem.


Ilustrační foto Ilustrační foto

Další zprávy /