Dnes
Teplota: 5.8 °C

Úterý, 15.09.2020Zimní noviny Kladského pomezí jsou již na cestě

Zimní noviny Kladského pomezí jsou již na cestě


Přípravy zimního vydání turistických novin Kladského pomezí míří do finále. Na pultech informačních center budou k dispozici zdarma od druhé poloviny října. A co zajímavého se v nich dočtete?

Na titulní stránce vás čeká rozhovor s Terézií Kalinayovou, jejíž originální ručně vyráběné panenky z přírodních materiálů, tzv. Malenky, se pyšní certifikací Regionální produkt Kladského pomezí. Dále se dozvíte o probíhající veřejné sbírce na obnovu Jiráskovy chaty na Dobrošově. Tato téměř stoletá stavba od architekta Dušana Jurkoviče má před sebou zásadní rekonstrukci, která jí pomůže vdechnout nový život, zlepšit kvalitu ubytování a umožnit celoroční provoz. Vzniknout by měla i nová naučná stezka vedoucí z Nového Města nad Metují.

Nejen pro babičky a dědečky je určena informace o novém propagačním materiálu s názvem „Aktivní senior" s tipy na výlety do okolí Nového Města nad Metují, které jsou šité doslova na míru. V novinách nechybí ani tip na pěší výlet ze Rtyně v Podkrkonoší do Malých Svatoňovic na nově postavenou rozhlednu Žaltman či inspirace, kam vyrazit na běžky, když počasí zimním radovánkám v nižších polohách příliš nepřeje.  

Milovníci kultury a historie se dočtou zajímavosti o historii divadelních ochotníků a divadelního festivalu v Červeném Kostelci. Zaujme je zajisté také článek o sochách Matyáše Bernarda Brauna v Jaroměři či představení nového centra současného umění - Luxfer Open Space v prostorách bývalé barokní kovárny v České Skalici.

Součástí novin bude již tradičně přehled kulturních akcí, zimní mapa s vyznačenými lyžařskými trasami a seznamem skiareálů. Kromě tištěné verze si noviny budete moci přečíst také v elektronické podobě na našich webových stránkách www.kladskepomezi.cz.


Zimní noviny-  náhled Zimní noviny- náhled

Další zprávy /