Dnes
Teplota: -1.2 °C

02.12.2020   Nedostatečný svoz odpadu

Zasláno: 02.12.2020
Zveřejněno: 02.12.2020

Obsah:
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli by nebylo možné zvýšit interval odvozu odpadu u stanoviště popelnic v křížení ulic Borská a Rybářská (https://mapy.cz/s/gahudonusa) a zvýšit tím "kulturu lidu popelnicových polí" :o) Jedná se o všechny odpady: papír, plast, sklo, komunální odpad.

Několikrát v měsíci popelnice doslova "přetékají". 

Papírové krabice a pap. odpad jsou rozloženy kolem popelnic a prší na ně. 
Plastový odpad se povaluje vedle popelnic, protože při jejich otevření vyskáče ven a většina lidí se už nenamáhá jej vrátit zpět, nebo se už do popelnic nevejde vůbec.  
Skleněný odpad se už dost často nevejde do kontejneru a sklenice postávají a povalují se kolem kontejneru. 
Komunální odpad se také povaluje dost často v pytlích kolem popelnic, protože se už nikam nevejde.

Nakonec tomu všemu ještě dopomůže vítr a všechno rozežene po okolí do rybníčku, do cesty, mezi lavičky a přilehlé stromy a keře.

Děkuji za odpověď.

S úctou a s pozdravem M. Franc

Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Ing. Poulovi, vedoucímu odboru životního prostředí.


Vyjádření:
03.12.2020

Dobrý den,

 

projednáme to se zástupcem Technických služeb, ale je nutno aby "lid popelnicových polí" přispěl i svou trochou do mlýna, a to zejména důsledným zmenšováním objemu odpadů ukládaných do nádob. Pokud je pro občany nepřekonatelným problémem sešlápnout plastovou láhev nebo roztrhat lepenkovou krabici před vhozením do nádoby, asi si nezaslouží nic jiného, než mít okolo domu smetiště.

 

S pozdravem

Poul, odbor ŽP

 

21.12.2020

Dobrý den, pane Poule.

reaguji na Vaše odpovědi ze dne 3.12.2020 na moje připomínky ohledně popelnic v křížení ulic Borská a Rybářská (zkopírováno viz níže).  Chápu, že sem nelze umístit 4 velkoobjemové kontejnery, aby bylo čisto a okolí popelnic nebylo "obsypáno okrasami". Ale problém této lokace popelnic tkví v tom, že je přímo u silnice a x-krát za den zde zastavují s odpadem auta lidí, kteří jen projíždějí kolem a vůbec zde nebydlí, nebo mají výše v lokaci "na Kašparáku" své rodinné domy a tříděný odpad sem sváží cestou z a do města. Dalším problémem jsou soukromé firmy, které zde odpad vyhazují, protože jedou buď kolem, nebo mají svá sídla v již zmiňované lokalitě. Pozoruji to x-krát týdně. To si myslím, že je důvodem přeplněnosti těchto popelnic.

Samozřejmě, jak píšete - pokud někdo nesešlápne 3 papírové bedny a narve je do popelnice + po něm další člověk, tak je 3/4 popelnice plné. Ale to je jen papírový dopad. Dost často přetékají také všechny zbylé odpady - komunál/sklo/plasty.

S pozdravem a přáním klidných svátků a pevného zdraví
M. Franc