Dnes
Teplota: 9.5 °C

26.09.2022   Stavební práce v Řezníčkově ulici

Zasláno: 26.09.2022
Zveřejněno: 26.09.2022

Obsah:

Dobrý den,zajímalo by mě, proč došlo k přerušení stavebních prací v Řezníčkově ulici a kdy se bude pokračovat.Děkuji za odpověď.
Maixner


Zpracováno:

Předáno panu Voborníkovi, vedoucímu odboru investic.


Vyjádření:
26.09.2022
Dobrý den pane Maixnere,
věřte, že nás tato situace také velice mrzí a město Náchod dělá vše proto, aby byla tato investice co nejrychleji dokončena.
Po zahájení akce, od května do srpna, prováděla společnost innogy výměnu svého zařízení (akce Teplárny Náchod). Po dokončení těchto prací mohla být zahájena rekonstrukce komunikace a chodníků (akce města Náchod).
Projektová dokumentace řešila, dle požadavku VAK Náchod, vsakování srážkových vod z komunikace do vsakovacích objektů. Při přípravě těchto objektů bylo zjištěno, že vsakovací poměry nejsou tak příznivé, jak předpokládal hydrogeologický průzkum.  Další komplikací bylo, že v trase stavby byla nalezena historická štola, která nebyla v žádných podkladech evidována. Tato stoka sloužila pro odvodnění rozsáhlého území, včetně dešťových svodů z budovy gymnázia, které byly po 125 letech téměř nefunkční. Gymnázium není v majetku města, ale Královéhradeckého kraje a provedení nových přípojek dešťových svodů muselo schválit krajské zastupitelstvo, jak finančně, tak majetkově.
Z těchto důvodů musela být přepracována projektová dokumentace na celkové řešení likvidace srážkových vod.

Přes všechny tyto komplikace se podařilo vše zajistit a od tohoto týdne budou  práce na rekonstrukci ulice Řezníčkova zahájeny.
Bohuslav Voborník
vedoucí odboru investic a rozvoje města