Dnes
Teplota: 5.7 °C

Středa, 08.12.2021Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol

Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol


Nedílnou součástí realizace rozsáhlého projektu obnovy zámecké kopce v Náchodě je mimo jiné výsadba nových stromů. A právě tu si dnes dopoledne vyzkoušeli přímo na místě žáci náchodských základních škol. Pod dohledem svých pedagogů a manažerky zeleně projektu s přesným názvem „Vzorová obnova zámeckého kopce v Náchodě" paní Ivy Cvetanové pomáhalo více než 120 dětí z šesti základních škol s výsadbou listnatých stromů.

Přibližně v hodinových intervalech se děti ve skupinách z jednotlivých škol střídaly na různých místech zámeckého kopce a pomáhaly s výsadbou habrů a buků s balem do předem připravených a vykopaných jam. Jako první vysadili žáci ze základní školy na Plhově dva buky v místě pod Galerií výtvarného umění Náchod. Další děti pak pokračovaly s výsadbou nad Střediskem volného času Déčko v ulici Zámecké.

Všichni si tak mohli přímo v terénu vyzkoušet postup sázení stromu, co obnáší ukotvení zemní kotvou nebo zabezpečení proti okusu a pomohli nanosit kůly, stromy zasypat zeminou a ukotvit.

 

 


Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol

Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol Do obnovy zámeckého kopce se zapojily děti z náchodských základních škol

Další v galerii 6

Další zprávy /