Dnes
Teplota: 10.5 °C

Pátek, 31.08.2018Nový školní rok přináší v Náchodě změny v MHD – na své si přijdou i senioři

Nový školní rok přináší v Náchodě změny v MHD – na své si přijdou i senioři


Začátek školního roku se nezadržitelně blíží a již příští týden čeká změna režimu nejednoho školáka a nejednu rodinu. Změny se po prázdninách promítnou i do jízdních řádů a velkou změnou projde v Náchodě i městská hromadná doprava.

V návaznosti na nedostatek parkovacích ploch v důsledku probíhající rekonstrukce Oblastní nemocnice Náchod dojde k rozšíření stávající linky MHD. V těchto dnech finišuje budování nového zálivu pro autobusy přímo před areálem nemocnice. Firma SILVAGRO, s.r.o. jej vybudovala za pouhých deset dní a od neděle 2. září, tak budou autobusy stavět přímo u nemocnice. S tím souvisí i změna jízdního řádu, rozšíření linky č. 645121 (v příloze).

Významným bonusem je nově otáčení autobusu, který tak umožní nastupování cestujících na lince MHD přímo před penzionem Marie. „Věřím, že naši senioři tuto možnost přivítají a budou MHD využívat při svých cestách do města," upřesnil starosta Jan Birke a dodal: „Mám radost z jednání, která přinášejí mnohdy nečekaná a vítaná řešení."

Zastávku v jízdním řádu označenou jako „Náchod, Na Skalce" tak cestující najdou přímo před dveřmi penzionu Marie v Bartoňově ulici, kde se bude autobus otáčet. POZOR! Přesunutá zastávka Náchod, Skalka slouží pouze pro MHD, současná zastávka Náchod, Skalka bude sloužit dál pro příměstskou dopravu.

V průběhu září pak budou dobudována parkovací místa v ul. Bartoňova u ZŠ TGM, která budou bezplatně sloužit nejen návštěvníkům nemocnice, ale vyhrazena zde budou i místa pro parkování návštěvníků a zaměstnanců školy.


Přílohy:

Jízdní řád - 645121-1     (6092_1831892.pdf / 1,04 MB)
Jízdní řád - 645121-2     (6092_778318921.pdf / 1,06 MB)

Záliv pro autobusy Záliv pro autobusy

Zastávka před dveřmi penzionu Marie v Bartoňově ulici Zastávka před dveřmi penzionu Marie v Bartoňově ulici

Další zprávy /