Dnes
Teplota: 8.8 °C

Pátek, 21.04.2017Dětská Prima sezóna

Dětská Prima sezóna


Studentský festival Náchodská Prima sezóna, který letos oslaví krásné kulaté dvacetiny, se koná od 8. do 12. května.

V rámci festivalu je již tradičně jeden den věnován „primáckému potěru" tj. dětem od 3 do 15 let pod názvem  Dětská Prima sezóna  a tento rok se hemží náchodskými strašidly, ale i Elfy a Trolly.

Ve čtvrtek 11. 5. 2017 si MŠ Vančurova, MŠ Kramolna a  ZŠ a MŠ pro děti s logopedickými obtížemi, Hradec Králové připravily hudební a literární etudy, které budou proloženy dvěma představeními divadla ÚDiF s názvem Kouzelná fyzika. Divadlo ÚDiF dětem předvede, že fyzika nejsou kouzla, ale pokusy!  Budou zkoumat všední věci kolem nás na nevšedních a fascinujících experimentech. Hledat odpovědi na otázky proč horkovzdušné balóny létají a proč železné lodě plavou, jakou sílu má vzduch nebo kdy nejde papír zapálit sebevětším plamenem. Přijďte se bavit fyzikou!

Po celé dopoledne bude dětem volně k dispozici UV kabinka nainstalovaná Interaktivním  muzeem  chytré zábavy Pod čepicí v Hronově, kde si děti budou moci bezplatně zaexperimentovat s UV světlem... Zjistit, co všechno se může rozzářit, jak zviditelnit neviditelné a že se dá světlem třeba i kreslit...

To všechno nás čeká ve čtvrtek 11. 5. 2017  na náchodském Masarykově náměstí  a v případě nepřízně počasí v Kině Vesmír.

Výtvarné práce, přihlášené do Dětské Prima sezóny 2017, budou po celou dobu festivalu vystaveny v kavárně Prima sezóna vedle náchodské knihovny.


Přílohy:

Dětská Prima sezóna - program     (4384_792181453.pdf / 11,74 MB)

Dětská Prima sezóna Dětská Prima sezóna

Další zprávy /