Dnes
Teplota: 3.8 °C

Čtvrtek, 27.07.2017Festival CZ_PL v ulicích Náchoda a Kudowy-Zdrój

Festival CZ_PL v ulicích Náchoda a Kudowy-Zdrój


Vernisáží výstavy plakátů vynikajících umělců Jana Rajlicha (CZ) a Jana Młodoźeńca (PL) zahájil starosta Náchoda Jan Birke společně se starostou Kudowy-Zdrój Piotrem Maziarzem ve středu 26. července v podvečer na Masarykově náměstí v Náchodě 2. ročník Festivalu CZ_PL. Ten probíhá v obou našich partnerských městech na česko-polské hranici od 26. do 29. července a vyvrcholí sobotním galakoncertem v lázeňském parku ve městě Kudowa-Zdrój. 

Ve čtvrtek 27. 7. zahájil místostarosta Miroslav Brát s polskými partnery malířský plenér před budovou náchodské radnice, který byl doprovázen „Snídaní na polském stole" s možností ochutnávky polského jídla. Výsledek malířského počinu, který vznikal přímo v podloubí radnice, předali polští přátelé odpoledne v prostorách obřadní síně přímo do rukou starosty Náchoda Jana Birke a tajemnice úřadu Hany Mílové. Krásný obraz, který všichni malíři podepsali, najde své místo v nové budově městského úřadu v Zámecké ulici. Prostory této budovy se v následujících měsících budou připravovat pro přestěhování úředníků z budovy okresního soudu v Palachově ulici.

Děkujeme všem organizátorům za tuto mimořádnou příležitost setkávat se jako sousedé a poznávat navzájem svou kulturu, zvyky, jídlo a mnoho dalšího...


Více informací o festivalu české a polské kultury na http://festivalczpl.pl/.

 


Festival CZ_PL v ulicích Náchod a Kudowy-Zdrój Festival CZ_PL v ulicích Náchod a Kudowy-Zdrój

Festival CZ_PL v ulicích Náchod a Kudowy-Zdrój Festival CZ_PL v ulicích Náchod a Kudowy-Zdrój

Další v galerii 18

Další zprávy /