Dnes
Teplota: 5.2 °C

Pondělí, 02.08.2021Pojďte do kina!

Pojďte do kina!


Zveme Vás v úterý 3. srpna 2021 ve 20 hodin do Kino Vesmír Náchod na předpremiéru dokumentárního filmu o Janu Werichovi - JAN WERICH: KDYŽ UŽ ČLOVĚK JEDNOU JE.

Předpremiéra filmu se uskuteční za přítomnosti tvůrců filmu, mj. režiséra Miloslava Šmídmajera a speciálním hostem bude pan František Cinger, český novinář, publicista a autor literatury faktu a autor publikace Smějící se slzy aneb Soukromý život Jana Wericha, 2004

Fb stránky filmu https://www.facebook.com/janwerichfilm/?ref=py_c

 

Útěk z Československa na poslední chvíli před nástupem fašismu nebo druhá emigrace v roce 1968 patří mezi dramatické chvíle Werichova života. S Voskovcem se stal „vynálezcem předscén" a úspěšným divadelníkem. Dokument se však soustředí na méně známé okolnosti od zákulisí natáčení Císařova pekaře, spolupráce s Miroslavem Horníčkem, filmovou tvorbu včetně účinkování po boku A. Quinna nebo v bondovce Žiješ jen dvakrát.

Zásadní prostor je věnován posledním 10ti letům Werichova života, kdy byl odstaven, nemohl vystupovat, vydávat a čelil osudovým ranám.

Jan Werich - mistr metafor zůstal po celou dobu pro národ v poloze moudrého klauna, lidového filozofa bojujícího s lidskou blbostí, proti které - jak říkal - nelze zvítězit, ale nikdy proti ní nesmíme přestat bojovat.

Bilanční portrét nepřehlédnutelného herce a autora s unikátními ukázkami, citacemi a silným životním příběhem. Strhujícím životem a tvorbou Jana Wericha provází Jiří Suchý, Zdeněk Svěrák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Just, Pavel Taussig a kamarádka Werichovy dcery, Eva Tůmová.

 

 


Pozvánka na film o Janu Werichovi Pozvánka na film o Janu Werichovi

Pozvánka na film o Janu Werichovi Pozvánka na film o Janu Werichovi

Další zprávy /