Dnes
Teplota: -1.5 °C

Pátek, 17.02.2023Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů

Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů


Ve čtvrtek 16. 2. 2023 se ve Vile Komenský v Malých lázních uskutečnila další přednáška z pravidelného zimního cyklu. Tentokrát na téma Ďáblova bible.

Přednášející pan Vladimír Hulman se dlouhodobě zajímá právě o tuto největší rukopisnou knihu světa. Na přednášce posluchačům sdělil mnohá zajímavá fakta i tajemství této knihy.

Přednáška zaznamenala úspěch v řadách veřejnosti, účast byla velká a na všechny ani nevystačilo místo k sezení. I když se tato kniha knih, jak je někdy nazývána, v současné době nachází ve Švédsku, tak k našemu kraji a blízkému okolí má historickou vazbu. Tento 8. div světa (i tak je někdy nazývána) vzniknul v Podlažicích u Chrudimi, dlouhá léta byl ukryt v broumovském klášteře, a o vznik kopie knihy se zasloužil pan Jiří Fogl z nedalekého Žamberka. Věříme, že povídání bylo pro posluchače obohacující.

Děkujeme všem návštěvníkům a zveme vás na další ze série přednášek již 16. 3. 2023. Tentokrát na téma: Írán, země plná kontrastů. Přednáší pan Šimon Černý.

 

 


Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů

Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů Ďáblova bible přilákala do Malých lázní velké množství posluchačů

Další v galerii 5

Další zprávy /