Dnes
Teplota: 8.1 °C

Úterý, 11.07.2017V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ

V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ


31. října 2016 byla podána žádost na Nadaci ČEZ na projekt s názvem „Oranžové hřiště Na Roudné - Náchod". Město Náchod s žádostí uspělo a 23. prosince 2016 byla podepsána s Nadací ČEZ Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku. Firma B plus P spol. s.r.o. pak byla vybrána jako zhotovitel nového sportoviště pro věkovou kategorii náctiletých a dospělých v lokalitě Na Roudné.

Sportoviště je umístěno na pozemku č. 958/4 k.ú. Náchod. Řešená plocha se nachází západně od obytného domu č.p. 527 se vstupem z křižovatky ulic Praizlerova a Bezručova. Plocha tvořená neudržovaným antukovým povrchem byla v minulosti využívána jako sportoviště, v zimě jako kluziště, v létě k míčovým sportům, ale v posledních letech již pouze chátrala. Nyní je na tomto prostranství z nadačního příspěvku vybudováno sportovní hřiště s použitím moderních a atraktivních cvičebních sestav Street WorkOut a Outdoor Fitness. Tyto druhy cvičebního nářadí a zařízení napomohou mládeži a dospělým k tvarování postavy a zvýšení fyzické zdatnosti.

Celkové finanční náklady činí 672.815,66 Kč, z toho 500.000 Kč bude hrazeno Nadací ČEZ.

Slavnostní otevření hřiště proběhlo v pondělí 10. července 2017 za účasti vicepremiéra a náchodského zastupitele Pavla Bělobrádka, starosty města Jana Birke, místostarostů Pavly Maršíkové a Jana Čtvrtečky a paní Šárky Beránkové z Nadace ČEZ. Nechyběl ani zástupce zhotovitele - firmy B plus P, s.r.o., Červený Kostelec pan Kamil Novák a v neposlední řadě občané této části Náchoda, kteří budou hřiště využívat a nebo se v minulosti podíleli na jeho samotném vzniku.

„Hřiště v této lokalitě si rekonstrukci po těch letech rozhodně zasloužilo. Poděkování patří Nadaci ČEZ, která i letos podpořila v Náchodě rozvoj dalšího sportoviště. Po loňské modernizaci hřiště na Plhově, které je dnes hojně využíváno, nepochybuji, že i toto místo si najde své příznivce", uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

Podporu revitalizace menších sportovišť ve městě ocenil i vicepremiér Pavel Bělobrádek: „Náchod jako město sportu věnuje této oblasti velkou pozornost. Osobně vítám, že vedle nedávno dokončené rekonstrukce veřejného stadionu Hamra investujeme i do těchto menších sportovišť ve městě, která umožní vyžití místním obyvatelům. Věřím, že se nám bude i nadále dařit oživovat právě takováto zákoutí."

Paní Šárka Beránková, jako zástupce Nadace ČEZ, si během slavnostního hřiště všimla mimo jiné i mimořádného výhledu na náchodský zámek přímo ze sportoviště.

V bezprostřední blízkosti „oranžového hřiště" vzniklo také sportovní hřiště s umělým povrchem. Nákladem více než 550 tisíc korun z rozpočtu města Náchoda tak vznikl ještě kurt pro míčové sporty.

Výstavba obou hřišť probíhala v květnu a červnu letošního roku a poděkování za dokončovací práce patří pracovníkům v režimu veřejně prospěšných prací pod vedením pana Michala Ungráda.

 

V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ„Oranžové hřiště Na Roudné - Náchod"  Tento projekt je spolufinancován Nadací ČEZ ve výši 500.000 Kč prostřednictvím grantového řízení Oranžové hřiště.

 


V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ

V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ V Náchodě vzniklo nové sportoviště, které podpořila Nadace ČEZ

Další v galerii 11

Další zprávy /