Dnes
Teplota: -0.9 °C

Čtvrtek, 20.07.2017Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace

Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace


Další hřiště se dočkalo své úpravy, tentokrát na plhovském sídlišti. V minulém týdnu tady společnost B plus P, s.r.o. z Červeného Kostelce upravila plochu mezi domy, tak aby lépe sloužila zejména menším dětem.

„Původní více než třicet let staré hřiště neplnilo svou funkci, a proto byl po dohodě s představiteli osadního výboru této části Náchoda čas na změnu. Spolupráce s místními obyvateli se při těchto akcích vždycky vyplatí. Společně hledáme ten nejlepší způsob, jak veřejné plochy mezi domy využít a tady se to podle prvních ohlasů rozhodně povedlo," uvedl starosta Jan Birke.

Město Náchod do úpravy hřiště v lokalitě Plhova investovalo 180 tisíc korun.

„Už dnes se ke mně dostávají ohlasy od dětí, rodičů i prarodičů, že se nemohou užívání krásného hřiště dočkat. Paradoxně to vypadá, že to, co se nepovedlo dříve, že to bude zóna pro „starší obyvatele" a oni to nevyužívali, tak teď tam chodí, aby byli ve společnosti dětí a občas i vypomohou s hlídáním. Tohle nikoho nenapadlo, že by dětské hřiště mohlo takhle generace spojit," uvedla pár dní před dokončením úprav s nadšením zástupkyně osadního výboru paní Miroslava Černikovská


Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace

Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace

Další v galerii 4

Další zprávy /