Dnes
Teplota: 10.6 °C

Sobota, 07.04.2018Musíme to uklidit…

Musíme to uklidit…


… i tak by se dal charakterizovat velký jarní úklid, který právě probíhá v Náchodě. Těsně před Velikonocemi, kdy to konečně počasí dovolilo, vyjely do ulic města zametací vozy. A od té doby, den, co den, jejich prostřednictvím provádějí Technické služby města Náchoda generální úklid komunikací po zimních měsících.

"Na konci března proběhlo jednání, kdy jsme se dohodli na koordinaci úklidových pracích také s pracovníky v režimu veřejně prospěšných prací (VPP), kteří jsou již nedílnou součástí a pomáhají nám uklízet Náchod celoročně," upřesnil starosta Jan Birke a dodal:

"Dohodli jsme se, že právě v měsíci dubnu posílíme personálně ruční úklid města."

V Náchodě a jeho příměstských částech tak nyní můžete v pracovních dnech potkat dva zametací vozy a téměř 25 pracovníků Technických služeb a VPP, kteří zajišťují úklid nepořádku ručně. V dubnu se bude uklízet intenzivně i o sobotách, v provozu je již ode dneška jeden až dva zametací vozy a minimálně pět ručních metařů.

Strojní metení však často komplikují řidiči, kteří ani po výzvě neodstaví v avizovaných časech svá vozidla z parkovacích ploch. Taková místa pak musí být dočištěna ručně a úklid se tím komplikuje a prodlužuje. Přesto jsou výsledky vidět již nyní. Pamatovali jsme nejen na centrum, ale i přilehlé ulice, sídliště, příměstské části a cyklostezky. Nepořádek postupně mizí i z ploch, které nejsou přímo v majetku města, tak aby město bylo viditelně uklizené.


Musíme to uklidit… Musíme to uklidit…

Musíme to uklidit… Musíme to uklidit…

Další zprávy /