Dnes
Teplota: 17.4 °C

Pátek, 09.11.2018Stavba „Malých lázní“ pozastavena, město bude vybírat nového dodavatele

Stavba „Malých lázní“ pozastavena, město bude vybírat nového dodavatele


logaV listopadu loňského roku byla zahájena stavba repliky Malých lázní s kolonádou a novými pítky v Náchodě-Bělovsi. Aktuálně však byla stavba pozastavena, protože dodavatel stavby firma GREEN PROJECT, s.r.o., Průhonice, bohužel z kapacitních důvodů nestíhá dokončit stavbu ve stanoveném termínu.

„S firmou proto nyní jednáme o odstoupení od smlouvy se všemi náležitostmi, které s tímto aktem souvisí," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: „Současně probíhá revize a zabezpečení stavby tak, aby nedošlo k jejímu poškození během zimních měsíců a abychom mohli vypsat nové výběrové řízení na dodavatele stavby, který bude moci co nejdříve pokračovat a dílo dokončit."

„Termín dokončení z hlediska dotačního titulu ohrožen není, protože byl na žádost jiného z partnerů projektů (Duszniky-Zdrój) již před časem prodloužen do dubna roku 2020. Naším záměrem je i přes nastalé komplikace projekt Malých lázní dokončit v 1. pololetí příštího roku, jak bylo avizováno. Vše se bude odvíjet od výběru nového dodavatele," uvedl starosta Jan Birke.

Souběžně se stavbou vily Komenský s navazující kolonádou probíhá od srpna také výstavba minerálkovodu, který bude sloužit k dovedení minerální vody z vrtů Běla a Jan do veřejných pítek v Malých lázních. Dodavatelem těchto stavebních prací je firma Alprim CZ s.r.o., Velké Poříčí, která provádí práce dle harmonogramu a stavbu dokončí do konce listopadu.

 

Projekt obnovy Malých lázní v Náchodě-Bělovsi je součástí projektu AQUA MINERALIS GLACENSIS a počítá s vybudováním nových přípojek, stavbou repliky původního objektu a lázeňské kolonády s prameníky minerální vody a vodními prvky. Lázeňská kolonáda bude obsahovat celkem tři prameníky, každý se čtyřmi výtoky pro stáčení do lahví. U kolonády je navrženo zimní pítko a odpočinkový prostor s dekorativním vodním prvkem. V přízemí budovy se počítá s provozem bistra/kavárny, v 1. patře vznikne expozice.


Stavba „Malých lázní“ Stavba „Malých lázní“

Stavba „Malých lázní“ Stavba „Malých lázní“

Další v galerii 3

Další zprávy /