Dnes
Teplota: 3.4 °C

Středa, 08.05.2019Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství

Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství


Den vítězství dnes stejně jako na mnoha místech naší republiky oslavili také představitelé vedení města Náchoda. Za účasti radního Královéhradeckého kraje Pavla Hečka a společně s členy Klubu vojenské historie Náchod a Českého svazu bojovníků za svobodu uctili památku padlých položením květin již tradičně u pomníku rudoarmějců na staroměstském hřbitově a u společného hrobu padlých vojáků 291. gatčinské divize Sovětské armády.

Pietní akt za účasti starosty města Jana Birke, místostarostů Jana Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera a zastupitele Petra Jiráska, pokračoval položením květin u pamětní desky kpt. Jaroše na Masarykově náměstí, u pamětní desky obětí nacismu v Hrašeho ulici, u pomníku padlým v květnu 1945 u bývalé celnice v Bělovsi a nakonec u pomníku padlým ve světových válkách u fotbalového hřiště v Bělovsi.

"Dnes si připomínáme 74. výročí od konce druhé světové války a vzdáváme hold těm, kteří položili své životy za naši svobodu. Tento nejhorší konflikt, který kdy lidstvo zažilo, si musíme stále připomínat, hlavně našim dětem, aby se již nic podobného nikdy neopakovalo", uvedl ve svém projevu starosta Jan Birke.

 Děkujeme zástupcům Klubu vojenské historie Náchod, Českého svazu bojovníků za svobodu a všem, kteří uctili památku padlých společně s námi.


Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství

Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství Představitelé Náchoda oslavili Den vítězství

Další v galerii 11

Další zprávy /