Dnes
Teplota: 3.1 °C

Středa, 05.06.2019Starosta Náchoda bude s občany řešit kompenzace za stavbu ochvatu

Starosta Náchoda bude s občany řešit kompenzace za stavbu ochvatu


Ve čtvrtek 6. června proběhne první jednání starosty Náchoda Jana Birke s konkrétními vlastníky nemovitostí, které stojí přímo v trase plánované stavby obchvatu města. Plní tak slib, že město bude s dotčenými vlastníky řešit osobně finanční nebo pozemkové kompenzace.

„Příprava takovéto stavby je během na dlouhou trať a jsem rád, že dostává čím dál tím reálnější obrysy. Nyní už máme k dispozici všechny podklady a můžeme tedy s jednotlivými majiteli pozemků a nemovitostí mluvit konkrétně. Je zcela logické, že lidem, kterým se zbourají nemovitosti, musíme nabídnout něco na oplátku," říká Jan Birke k setkáním, která budou pokračovat i v dalších týdnech.  

Město má v plánu v průběhu jednotlivých jednání společně s investorem (Ředitelstvím silnic a dálnic) a projektanty nabídnout těm, kterých se stavba bezprostředně dotkne, konkrétní řešení. Pozemky pro tyto účely již město připravuje. „Postupujeme krok za krokem a konečně se přesouváme z té hlavní „papírovací a přípravné fáze" do té více praktické. Je potřeba, aby všichni, kterých se stavba týká, měli maximum informací," popisuje přípravný proces Jan Birke. V květnu již proběhla série informativních setkání s občany z Náchoda i okolních obcí, na kterých se mohli seznámit s dosavadním průběhem příprav, plánovanými termíny i novou vizualizací trasy Obchvat Náchoda - nová vizualizace

Město očekává, že během podzimu by měly přijít na řadu majetkoprávní úkony, kdy se dotčeným lidem dostanou do rukou návrhy smluv. „Samozřejmě stavba se dotkne i městských pozemků, a protože chceme jít příkladem, bude město Náchod prvním, kdo převede potřebné pozemky," dodává náchodský starosta.


Obchvat Náchoda - nová vizualizace Obchvat Náchoda - nová vizualizace

Obchvat Náchoda - nová vizualizace Obchvat Náchoda - nová vizualizace

Další v galerii 7

Další zprávy /