Dnes
Teplota: 1.0 °C

Středa, 26.06.2019Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky, o tom se dnes přesvědčil poslanec a bývalý hokejista Milan Hnilička

Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky, o tom se dnes přesvědčil poslanec a bývalý hokejista Milan Hnilička


Ve úterý 25. června 2019 zavítal do Náchoda vzácný host - olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa v ledním hokeji, dnes poslanec Parlamentu ČR Milan Hnilička. Jeho první kroky vedly na radnici, kde ho v obřadní síni přivítal kolega z poslanecké sněmovny a starosta Náchoda Jan Birke společně s místostarosty Pavlou Maršíkovou a Františkem Majerem.

„Sport je to, co nás oba spojuje a od malička provází životem. Nyní je to hlavním společným tématem i v poslaneckých lavicích a já jsem moc rád, že jsem dnes mohl svému kolegovi ukázat, jak to funguje na té komunální úrovni, že do sportu dětí a mládeže investujeme nemalé finanční prostředky. Určitě se shodneme na tom, že se to vyplácí," komentoval návštěvu starosta Jan Birke.

V dopoledních hodinách bylo za jeho účasti Milana Hniličky a dodavatelů stavby slavnostně otevřeno zrekonstruované víceúčelové hřiště sousedící s atletickým stadionem na Hamrech. 

Rekonstrukce víceúčelového hřiště probíhala od května 2018 do konce května letošního roku a během úprav, které provedla firma VYSSPA Sports Technology s.r.o., Plzeň, byl na hřiště položen umělý trávník, za brankami naistalovány záchytné sítě, v okolí hrací plochy zámková dlažba a stožárové osvětlení. Nová krytina na tribuně je dílem firmy Vše pro stavby, s. r. o. Tribunu lavičkami z betonových bloků a sedací část pak lavičkami z hoblovaných fošen osadila firma Bezedos, Velké Poříčí. Díky novému mobiliáři a dalšímu vybavení, jako jsou branky na házenou, sítě na volejbal nebo basketbalové koše mohou hřiště využívat sportovní oddíly, ale také školní mládež i široká veřejnost. Náklady na nové víceúčelové hřiště představují částku více než 5,5 mil. Kč. 

V doprovodu správců náchodských sportovišť a ředitelky ZŠ T. G. Masaryka, kde od září vzniknou nové sportovní třídy, seznámil starosta Jan Birke svého kolegu Milana Hniličku se sportovním zázemím v Náchodě, jeho dostupností a využitím. 

„Debata o tom, jak v Náchodě fungují jednotlivé oddíly, jak využívají sportoviště a jak je sport podporován městem, je pro mě velmi přínosná. Znám starostu Birke jako poslance, resp. jako člověka, který drží slovo, a to je vidět i tady v Náchodě. Péče a podpora sportovnímu zázemí tady není jen heslem, ale je opravdu znát na každém kroku," uvedl Milan Hnilička po tom, co si prohlédl atletický stadion Hamra, sousedící plavecký bazén a ocenil i skvělou polohu zimního stadionu a ZŠ TGM. 

Odpoledne vedení města Náchoda společně s poslancem Milanem Hniličkou a za účasti dětí ze ZŠ T. G. Masaryka a mladých hokejistů pokřtili na zimním stadionu v Náchodě zbrusu novou elektrickou rolbu.

Rolba značky Zamboni 650 electric disponuje bezkartáčovým pohonem na střídavý proud, systémem předzalití hlubokých vrypů s funkcí bezztrátového systému mycí vody, pohonem 4x4 či nabíjecí stanicí, což přispěje ke kvalitnější i rychlejší údržbě ledové plochy. Novinka přišla na bezmála 4,2 mil. Kč a již od neděle bude plně sloužit při přípravě ledu. Ledová plocha bude k tréninkům hokejistů připravena již od července.

 


Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky

Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky Náchodská sportoviště nabízejí stále lepší podmínky

Další v galerii 16

Další zprávy /