Dnes
Teplota: 4.5 °C

Středa, 26.06.2019Výprava JGN na Azurové pobřeží

Výprava JGN na Azurové pobřeží


Ve dnech 17. 6. -22. 6. 2019 se  35 studentů a pedagogů Jiráskova gymnázia vypravilo na předlouhou cestu k Azurovému pobřeží. Po 23  strastiplných hodinách jsme konečně dorazili do  Saint-Tropez, městečka proslaveného filmovými četníky v čele s Louis de Funèsem. Po prohlídce města, včetně slavné policejní stanice, jsme se přemístili do místa ubytování, malebného místa zvaného Port Grimaud, kde jsme si užívali zaslouženého odpočinku na mořské pláži.

Druhý den jsme vyrazili obdivovat přírodní krásy kaňonu Verdon a jezera St. Croix, kde jsme využili možnosti projížďky na šlapadlech po překrásně zbarvené hladině jezera, a pokračovali do skalního městečka proslulého výrobou majoliky.

Následující den jsme trávili prohlídkou světově známých měst Nice a Cannes, která nás nadchla svou  příjemnou atmosférou.

Poslední den jsme Port Grimaud  opouštěli jen neradi, naštěstí nás na cestě domů čekalo ještě ohromující Monako s oceánografickým muzeem, botanickou zahradou, věhlasným kasinem Monte Carlo a mnoha dalšími zajímavostmi včetně poslední možnosti koupání v moři. Náš  pobyt na tomto studijně-poznávacím zájezdu jsme tak úspěšně zakončili a spokojeně se vraceli k autobusu.

Pak už jen cesta domů, která kupodivu uběhla daleko rychleji, než jsme čekali ......a teď už jenom vyzvednout vysvědčení a hurá na prázdniny.......

                                                                                                                 

Lenka Hronková a studenti 6.W


Výprava JGN na Azurové pobřeží Výprava JGN na Azurové pobřeží

Další zprávy /