Dnes
Teplota: 19.4 °C

Pátek, 12.07.2019Oprava komunikací v Třešinkách a " do Ameriky"

Oprava komunikací v Třešinkách a " do Ameriky"


Město Náchod uspělo s žádostí o dotaci na obnovu místních komunikací na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR. Díky dotaci v souhrnné výši 3.255.298 Kč tak bude realizovaná v letošním roce oprava komunikací V Třešinkách a Amerika.

Stavební práce na opravě komunikace v Třešinkách zahájí firma Bezedos s.r.o. již v příštím týdnu - v úterý 16. července 2019. Po dobu stavby bude umožněn příjezd k nemovitostem, pouze ve dnech, kdy bude prováděna pokládka asfaltu (cca 2 dny), bude komunikace úplně uzavřena. O konkrétním termínu budou obyvatelé včas informováni.

Náklady na opravu si vyžádají z městského rozpočtu částku 2,95 mil. Kč. Další téměř 4 mil. Kč bude stát oprava komunikace „do Ameriky", která je naplánována na měsíce září a říjen letošního roku. I tady dojde především k opravě výtluků a následnému položení asfaltové vyrovnávací vrstvy a obrusné vrstvy z asfaltu.

„Je to pro nás dobrá zpráva. Díky dotaci se nám podaří obě ulice opravit již v letošním roce s polovičními náklady," upřesnil starosta Jan Birke.

 


Oprava komunikací v Třešinkách a do „Ameriky“ Oprava komunikací v Třešinkách a do „Ameriky“

Oprava komunikací v Třešinkách a do „Ameriky“ Oprava komunikací v Třešinkách a do „Ameriky“

Další v galerii 3

Další zprávy /