Dnes
Teplota: 4.2 °C

Středa, 25.03.2020V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí

V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí


„V jedné se tvoří, v druhé se šijí roušky, jinde se uklízí. Každá to pojala jinak a každá skvěle a já jsem na ně tak moc pyšná," zhodnotila aktuální atmosféru v náchodských mateřských školách Mgr. Iveta Lukešová, vedoucí odboru školství MěÚ Náchod.

Přinášíme nahlédnutí do některých z nich:

MŠ Březinova je v tuto chvíli sice bez dětí, ale zaměstnanci školky na své děti i rodiče myslí neustále. Připravili pro ně tašky s překvapením, které rozvěsili na plotě zahrady. V tašce děti najdou omalovánku, pohádku „14 klíčů jara", grafomotorický a pracovní list, šablonu na vyrábění - klíče k jaru, kolečka na slepení housenky podle návodu, zelený papír na vytvoření jarní výzdoby na  stoleček podle vzoru. V tašce  je vložená i šitá dětská rouška a nezbytná dobrůtka - bonbónky + vzkaz pro děti: Společně s rodiči hezky tvořte a my vám nachystáme na příští týden další překvápko. :-)

MŠ Myslbekova se změnila na šicí dílnu.  Přestože ani v této mateřské škole děti nenajdeme, tak se tu rozhodně nezahálí. Pedagogičtí i provozní zaměstnanci zasedli ke strojům a k dnešnímu dni ušili 650 roušek, některé jsou k dispozici v Hotelu Hynek a 250 roušek poslali zdravotníkům do nemocnice. Všichni už se těší, až vrčení šicích strojů vymění za smích dětí.

 

MŠ Havlíčkova se bez dětí pustila do velkého úklidu. A berou to opravdu od sklepa až po půdu. Třídí, spravují, leští, smýčí... To budou děti koukat, až se vrátí zpět do svých tříd.

 

MŠ Alšova zajišťuje provoz pro děti zaměstnaných rodičů a postarala se i o děti z uzavřených mateřských škol.  Nejoblíbenější námětovou hrou se stala hra na lékaře a záchranáře, děti sází a vysévají květiny, zažívají pohodový pobyt venku na školní zahradě, ale především v lesoparku Montace. Zaměstnanci se snaží se zachovat běžný rytmus mateřské školy, který obohacují pestrou nabídkovou činností, aby se všechny děti cítily dobře a pohodově, i přestože se jim do školkového života vloudily roušky, měření teploty, neustálé mytí a dezinfikování rukou. 


V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí

V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí V náchodských mateřských školách se ani v těchto dnech nezahálí

Další v galerii 12

Další zprávy /