Dnes
Teplota: 4.1 °C

Pátek, 08.05.2020Oslava Dne vítězství v Náchodě

Oslava Dne vítězství v Náchodě


Den vítězství dnes stejně jako na mnoha místech naší republiky oslavili také představitelé vedení města Náchoda. Společně s členy Klubu vojenské historie Náchod a Českého svazu bojovníků za svobodu uctili památku padlých položením květin již tradičně u pomníku rudoarmějců na staroměstském hřbitově a u společného hrobu padlých vojáků 291. gatčinské divize Sovětské armády.

Pietní akt za účasti starosty města Jana Birke, místostarostů Jana Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera a tajemnice MěÚ Náchod Hany Mílové pokračoval položením květin u pamětní desky kpt. Jaroše na budově pošty na Masarykově náměstí, u pamětní desky obětí nacismu v Hrašeho ulici, u pomníku padlým v květnu 1945 u bývalé celnice v Bělovsi, a nakonec u pomníku padlým ve světových válkách u hřiště v Bělovsi.

Připomenutí 75. výročí od konce druhé světové války a vzdání holdu těm, kteří padli za naši svobodu proběhlo v letošním roce v kontextu aktuální situace v komornějším pojetí.

„Výročí konce 2. světové války, nejhoršího konfliktu, který kdy lidstvo zažilo, je třeba si neustále připomínat. Pevně doufám, že v příštím roce nám epidemiologická situace dovolí oslavit tento významný den v hojnějším počtu", uvedl starosta Jan Birke.


Oslava Dne vítězství v Náchodě Oslava Dne vítězství v Náchodě

Oslava Dne vítězství v Náchodě Oslava Dne vítězství v Náchodě

Další v galerii 7

Další zprávy /