Dnes
Teplota: 5.5 °C

Středa, 11.11.2020Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady

Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady


Městská knihovna v Náchodě je stejně jako všechny další již několik týdnů na základě vládních opatření pro veřejnost uzavřena. To však neznamená, že by knihovnice a knihovník zaháleli.

Čistí a uklízejí sklady, rovnají, přebalují a katalogizují knihy a v neposlední řadě připravují nové akce a programy. A mají spoustu dalších nápadů, jak pomoci zvládnout současnou situaci nám čtenářům.

Jednou z nich je nově nabídka možnosti objednat si knihy. Knihovníci rádi připraví na vyžádání balíček knih, které si můžete objednat těmito způsoby:

  • mailem na adrese: knihovna@mknachod.cz
  • telefonicky na tel. číslech: 491 423 453, 778 400 390
  • nebo prostřednictvím SMS na tel. č.: 778 400 390

Po dohodě je možné si balíček s knihami vyzvednout ve vestibulu knihovny ve středu a ve čtvrtek v době od 10 do 14 hodin. Z bezpečnostních důvodů zatím knihy není možné vracet, nechte si je doma. Vrátit je můžete, až se knihovna znovu otevře. Výpůjčky všech knih se zatím automaticky prodlužují do konce listopadu.

„Jsem rád, že i přes složitou situaci se v náchodské knihovně pořád něco děje a paní ředitelka s kolegy přichází s nápady na zlepšení služeb pro čtenáře. Aktuálně připravujeme také nákup tzv. biblioboxu, aby bylo možné usnadnit i vracení knih. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré, a proto pevně věřím, že nám ta nutnost se v posledních týdnech a měsících přizpůsobovat za pochodu naprosto jinému fungování v mnoha oblastech našeho života, přinese nové možnosti a zjednodušení běžných činností i do budoucna," komentoval aktuální provoz městské knihovny starosta Jan Birke.

 

Další možností pro čtenáře jsou výpůjčky e-knih. Po dobu uzavření knihovny si mohou čtenáři ZDARMA půjčit tři knihy na 31 dní. Podrobnosti a návod na stažení e-knih najdete zde: https://www.mknachod.cz/cs/akce/clanky/pujcovani-e-knih/

Pozor! důležitou podmínkou je zaplacený roční čtenářský poplatek�� Pokud vám vypršel, obraťte se na knihovníky.

 


Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady

Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady Knihovníci v Náchodě nezahálejí a přicházejí s nápady

Další v galerii 3

Další zprávy /