Dnes
Teplota: 4.2 °C

Pondělí, 12.09.2022Město Náchod se stane vlastníkem Vily Panzinka v Bělovsi

Město Náchod se stane vlastníkem Vily Panzinka v Bělovsi


Dnes odpoledne se uskutečnilo poslední jednání Zastupitelstva města Náchoda v tomto volebním období. Zastupitelé se kromě schvalování majetkoprávních úkonů, které souvisí především se zahájením stavby obchvatu Náchoda, věnovali aktuálním informacím ohledně nákupu energií pro město Náchod a návrhu řešení snižování spotřeby energií.

Neméně důležitým projednávaným tématem byl nákup nemovitosti ve Velkých lázních - pozemku st.p.č. 122 (zastavěná plocha a nádvoří) o výměře 243 m2, jehož součástí je stavba č.p. 116, p.č. 161/1 (ostatní plocha, zeleň) o výměře 2986 m2 a p.č. 161/2 (ostatní plocha, ostatní komunikace) o výměře 3021 m2 v k.ú. Běloves z majetku soukromého vlastníka.

Jedná se o objekt tzv. Vily Panzinky (viz foto v příloze) včetně přilehlých pozemků, jejíž nákup do vlastnictví města Náchoda zastupitelé jednomyslně (24 hlasy z 24 přítomných, 3 byli omluveni) schválili za cenu v místě a čase obvyklou, tj. 10 mil. Kč.

„Jde o mimořádnou příležitost, jak získat do majetku města historicky nejzachovalejší objekt ve Velkých lázních. Jsme přesvědčeni, že jde o skutečně strategické a správné rozhodnutí, protože jedině tak můžeme předejít dalším spekulativním převodům majetku v tomto prostoru, kde trvale podnikáme kroky k obnově lázeňství," vysvětlil starosta Jan Birke.

 

 


Vila Panzinka Vila Panzinka

Vila Panzinka Vila Panzinka

Další v galerii 4

Další zprávy /