Dnes
Teplota: 14.1 °C

Středa, 21.09.2022Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí

Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí


Budova čp. 371 v Hurdálkově ulici, ve které má své zázemí tréninková kavárny Láry Fáry a výukové centrum Helen Doron, prochází od letošního února stavebními úpravami. Jak stavba probíhá, si prohlédli během kontrolního dne v minulém týdnu starosta Jan Birke společně s místostarosty Janem Čtvrtečkou a Pavlou Maršíkovou a Iva Laštovicová, zástupkyně ředitelky neziskové organizace PFERDA, která poskytuje sociální služby a sociální podniky dospělým lidem s mentálním postižením a duševním onemocněním.

Obě zmíněné organizace prostory budovy v smysluplně naplno využívají, proto se nabízela její rekonstrukce a současně vybudování půdní vestavby, kde z nevyužitých půdních prostor vznikají nové tréninkové byty pro potřeby organizace Pferda a rozšíření učeben jazykové školy Helen Doron.

Nově tak vzniknou v podkroví, na celkové ploše 142,3 m², byt 2+kk (60,90 m²), byt 1+kk (41,3 m²) a učebna jazyků (33,40 m²).

Veškeré práce provádí od poloviny února 2022 společnost STAVIX s. r. o. a díky vstřícnosti a ochotě firmy bylo možné od 1. 8. 2022 obnovit provoz oblíbené kavárny Láry Fáry, která byla po nezbytně nutnou dobu přestěhována do náhradních prostor na Kamenici.

Všechny stavební práce by měly být ukončeny do konce listopadu 2022 a věříme, že návštěvníci i provozovatelé budou spokojeni.

 

 


Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí

Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí Pferda a Helen Doron bude mít nové zázemí

Další v galerii 8

Další zprávy /