Dnes
Teplota: 3.8 °C

Čtvrtek, 17.11.202217. listopad v Náchodě

17. listopad v Náchodě


Vítězství demokracie a svobody si každoročně v Náchodě připomínáme s velkou vážností. Sametová revoluce z roku 1989 nám přinesla obrovské výzvy a možnosti, a současně odnesla minulost, na kterou však nesmíme nikdy zapomenout.

I letos tento státní svátek uctili spolu se zástupci místní organizací Konfederace politických vězňů představitelé města Náchoda. Pietního aktu se dnes dopoledne zúčastnili starosta Jan Birke, místostarostové Jan Čtvrtečka, František Majer a Milan Vik a další radní a zastupitelé.

Květiny a zapálené svíčky u pomníku umučeným vězňům v blízkosti budovy okresního soudu, u morového sloupu sousoší Nejsvětější Trojice na Masarykově náměstí a také u busty T. G. Masaryka před budovou radnice symbolizují souznění s demokratickými hodnotami a nutností je dodržovat.

V podvečer, přesně v 17 hodin a 11 minut se navíc rozsvítí budova radnice na Masarykově náměstí v barvách trikolóry. Tato světelná pokoukaná je symbolickou podporou svobody a demokracie a poděkování těm, kteří za ni bojovali.

Krásný státní svátek vám všem!

 

 


17. listopad v Náchodě 17. listopad v Náchodě

17. listopad v Náchodě 17. listopad v Náchodě

Další v galerii 11

Další zprávy /