Dnes
Teplota: 12.8 °C

Úterý, 30.05.2023Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla

Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla


V Mateřské škole Alšova děti slavily dětský den už v úterý 30. května. A oslava to byla pořádná, protože tím největším dárkem ke Dni dětí (1. 6.)  byly tentokrát dva nové herní prvky - dřevěný altán a kuličková dráha.

Na pozvání paní ředitelky Kláry Skleničkové si oslavu nenechali ujít ani zástupci města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové František Majer a Milan Vik a vedoucí odboru školství Iveta Lukešová. V neposlední řadě pak za MAS Stolové hory paní Mirka Soldánová.

Nové edukační prvky byly pořízeny v rámci projektu „Zahrada skřítka Alšánka" a financovány z prostředků dotačního titulu Program rozvoje venkova právě prostřednictvím Místní akční skupiny Stolové hory. Samotný projekt mateřské školy tak navázal na již zrealizované projekty a je zaměřen na hru s vodou a dětem tak přináší intenzivní smyslové vnímání a rozvíjí představu o zákonitostech chování vody.

Kuličková dráha je určena přímo pro hru s vodou, děti seznámí s jejími vlastnostmi, zjistí, co plave a co se potápí, jaká je energie vody a jak s vodou hospodařit. Prvek lze zároveň využívat právě i jako kuličkovou dráhu a děti tak seznámí s fyzikálními jevy.

Nový dřevěný altán dětem poskytne stinné místo na zahradě a zároveň zajistí prostor pro relaxaci nebo individuální a skupinovou spontánní hru.

Děkujeme dětem za krásné představení a přejeme spoustu zábavy ve zmodernizované zahradě i paním učitelkám!

www.mas-stolovehory.cz/

 

Stolové hory - logo


Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla

Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla Zahrada skřítka Alšánka se ke Dni dětí rozrostla

Další v galerii 13

Další zprávy /