Dnes
Teplota: 16.4 °C

Úterý, 25.04.2017Muži i ženy Delfínu Náchod v semifinále soutěže družstev 2017

Muži i  ženy Delfínu Náchod  v semifinále soutěže družstev 2017


Koncem zimy a začátkem jara se každoročně koná tzv. plavecká liga - Mistrovství ČR družstev v plavání. Tato soutěž probíhá tříkolově.

V prvním kole se v krajích střetlo 65 družstev mužů a 69 družstev žen o postup do semifinále. Nechyběli ani náchodští. Do druhého kola - semifinále - se mezi 16 nejlepších klubů kvalifikovali muži ze 7. místa a ženy ze 17. místa, když ženy z Motorletu Praha odřekly semifinálovou účast. V tomto roce je to tedy poprvé v historii náchodského plavání, kdy v semifinále soutěžili jak muži, tak i ženy z Náchoda.

            Semifinále se plavalo na bazénech v Pardubicích a Praze Podolí. Náchodští soutěžili o postup do finále na pražském bazénu. Muži oslabeni o lídra družstva Pavla Janečka, který se od počátku roku potýká s nemocemi, startovali ve složení Pavelka Jan, Tomek Viktor, Cedidla Aleš, Remeš Štěpán, Cöger Martin, Jerman Michal a nováček Pavelka Vojtěch a umístili se na 12. místě.

            Náchodské ženy, které sbíraly zkušenosti, byly mezi semifinalistkami nejmladším týmem s věkovým průměrem 15,1 roku, což je příslibem do dalších ročníků. Náchodský tým žen plaval ve složení Jermanová Kateřina, Lemfeldová  Petra, Hofmanová Tereza, Rožnovské Anežka, Tereza a Štěpánka, Tetauerová Jana, Linhartová Pavlína a Zámečníková Bára a v celkovém hodnocení semifinalistek se umístil na 15. místě.

            Finále soutěže družstev se uskutečnilo v Plzni. Titul mistra ČR v kategorii mužů získalo družstvo z Komety Brno a v ženách Bohemians Praha.

 

(rh)


družstvo Delfínu (foto: Roman Hakl) družstvo Delfínu (foto: Roman Hakl)

družstvo Delfínu (foto: Roman Hakl) družstvo Delfínu (foto: Roman Hakl)

Další v galerii 4

Další zprávy /