Dnes
Teplota: 13.9 °C

Pondělí, 29.05.2017Rybářské závody na rybníce Podborný

Rybářské závody na rybníce Podborný


Společnost    Lesy města Náchoda spol. s r.o.  (LMN) byla pořadatelem již 13. ročníku rybářských závodů na rybníce Podborný.

Krásné počasí přilákalo na břehy rybníka celkem 43 soutěžících, mezi kterými nechyběli účastníci z Polska a Slovenska.  Závodilo se v celkové „délce"nachytaných ryb, které byly po změření opět pouštěny do vod rybníka. Přesto to   byl lov se vším všudy, což  potvrzovalo i troubení loveckého rohu, kterým jednatel společnosti Ing. Josef Hašek oznamoval všechny důležité etapy závodu. Hlavní cenou závodů byl bezpilotní letoun - dron. Lesy města Náchoda jsou obchodní   společností města Náchoda, proto mezi návštěvníky nechyběl ani předseda dozorčí rady  LMN a místostarosta města Miroslav Brát, který ocenil tradici závodů, úroveň celkové organizace i vybavení rybářů.

„Když jsem se tak díval na profesionální rybářské náčiní některých účastníků i přijal fakt, že hlavní cenou závodů je bezpilotní letadélko, říkal jsem si, že ryby to mají při souboji s člověkem a jeho vynálezy pořád těžší. Skoro aby se bály vystrčit z rybníka ploutev, jestli je náhodou už nevyhlíží nějaký rybářský dron s kamerou ve vysokém rozlišení", glosoval jistou technologickou převahu rybáře - člověka nad vodními obratlovci místostarosta Brát. 


Rybářské závody na rybníce Podborný Rybářské závody na rybníce Podborný

Rybářské závody na rybníce Podborný Rybářské závody na rybníce Podborný

Další v galerii 13

Další zprávy /