Dnes
Teplota: 10.0 °C

Úterý, 30.05.2017Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově

Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově


Brzy ráno v sobotu 27. května se plhovské školní hřiště stalo dějištěm okresního kola hry Plamen a okresního přeboru v běhu na 60 m.

Tohoto sportovního klání se zúčastnilo hned několik skupin mladých hasičů z celého náchodského okresu. Po úvodním přivítání a proslovu pana starosty Jana Birke začalo zápolení mladých hasičských kolektivů trvající po celý den. Počasí mladým hasičům přálo a zároveň přilákalo na plhovské hřiště davy návštěvníků. V kategorii mladších obsadil první místo kolektiv z Nízké Srbské, v kategorii starších pak mladí hasiči z Bohdašína. Běloveští hasiči statečně bojovali, ale nepřálo jim pověstné štěstíčko a vinou několika chyb se tak mladší hasiči umístili až na 7. místě, zatímco starším se dařilo lépe a obsadili 5. místo.

V běhu na 60 m naopak běloveští hasiči dominovali. V kategorii mladších dívek obsadila druhé místo Natálie Boučková a třetí místo její kolegyně Anna Skálová. Mezi staršími chlapci exceloval David Hoffman, který časem 12,51 sekund obsadil s velkým náskokem před ostatními běžci první místo.

O den později se na plhovském hřišti konal 15. ročník Běloveského kila, který se stal součástí prestižního závodu Východočeských stovek. Z celé republiky se do Náchoda sjelo na devadesát sportovců a sportovkyň, aby předvedli své výkony. Náchod měl hned několik želízek v ohni. Mezi favority patřil Patrik Kligl, který se v letošním roce umísťuje pravidelně na stupních vítězů. Bohužel během letošního Běloveského kila skončil na nepopulárním „bramborovém" 4. místě. Vítězem mezi muži se stal Lukáš Richter z SDH Mlékosrby s časem 16,15 s.

Z dívek dosáhla nejlepšího výsledku Barbora Šubrtová z SDH Velichovky s časem 17,21 s, což ji vyneslo 1. místo. Běloveská Barbora Punarová s časem 19,43 sekund získala 9 místo. V dorostu se dařilo nejlépe Davidu Hoffmanovi z SDH Běloves, který na sebe již opakovaně úspěšně upozornil. Trať zdolal 100 m trať v čase 18,91 s a se slušným náskokem před soupeři obsadil 1. místo. David Hoffman

 

Richard Švanda

kronikář SDH Běloves


Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově

Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově Dva dny požárního sportu v Náchodě-Plhově

Další v galerii 4

Další zprávy /