Dnes
Teplota: 9.1 °C

Čtvrtek, 08.03.2018Janeček dvakrát zlatý v Bratislavě

Janeček dvakrát zlatý v Bratislavě


Slovenská plavecká federace uspořádala první březnový víkend 56. ročník Veľké Ceny Slovenska. Tohoto mítinku se zúčastnilo 440 plavců z 10 zemí. Klání v 50-metrovém bazénu na Pasienkach ozdobil svou účastí stříbrný medailista z ME v Londýně 2016 Richard Nagy. 

Právě tento plavec se stal hlavním důvodem, proč Pavel Janeček z Delfínu Náchod nyní po završení bakalářského studia na UK FTVS v Praze zamířil do Bratislavy. Tam letos trénuje spolu s Nagym a týmem J & T Sport Team pod trenérem Gabrielem Baranem právě na Pasienkach. 

Janeček startoval v pěti disciplínách. První zlatou si vybojoval na trati 200m motýl v čase 2:03,05. Tímto výkonem se zařadil na 2. pozici letos v ČR hned za lednový čas Nováka ze Zenevy, ale před Jana Micku, který stejný víkend absolvoval tuto trať v Praze na Podolí. 

Druhý nejcennější kov pak vyplaval na 200m volný způsob za 1:55,20 ve 3. nejlepším výkonu mezi českými plavci letos. Na kratší polohovce se musel sklonit před Nagym, když dohmátl jako druhý. Další stříbro pak bral na 400m volný způsob. V prsařské dvoustovce se musel spokojit s účastí v B-finále.


Pavel Janeček (autor: Wayne Jones/Nevrilk ) Pavel Janeček (autor: Wayne Jones/Nevrilk )

Další zprávy /