Dnes
Teplota: 0.9 °C

Pátek, 01.06.2018Májové úspěchy Delfínů

Májové úspěchy Delfínů


Janeček, Rožnovská a Linhartová ve finále 2. kola Českého poháru

Náchodští plavci se zúčastnili v květnu mimo jiné třech kvalitních závodů. Letošním nejlépe obsazeným mítinkem v ČR se stalo 2. kolo Českého poháru v Pardubicích. Nejen, že zde startovala téměř kompletní česká špička, ale i kvalitní zahraniční konkurence z 9 zemí světa v čele s olympijskou vítězkou z OH v Riu na 200m motýl Španělkou Mireia Belmonte.

Delfín reprezentovalo 15 plavců a třem se podařilo probojovat do finálových klání. Nedělní finále přenášel program ČT Sport.

Pavel Janeček startoval ve 2 disciplínách. Na 200m motýl dohmátl jako 2. za mistrem Evropy Dánem Viktorem Bromerem v čase 2:00,21. Tento čas i přesto, že je nejlepším výkonem v ČR letos, bohužel nestačil o 1,1 sek na limit ME ve Skotsku, který se mohl plnit pouze na tomto mítinku. Janeček v nedělním finále 400m polohově zopakoval stříbrnou pozici - za Španělem Ramonem Ponsem - a nejhodnotnější výkon letos u nás - 4:27,55.

Dařilo se i teprve 16leté Anežky Rožnovské, která se probojovala do B-finále OPEN na 50m prsa, kde skončila na krásné 5. pozici a mohla v této disciplíně shlédnout skvělé výkony mistryně Evropy Petry Chocové i vícemistryně Evropy Finky Jenny Laukkanen. Rožnovská navázala na své 2 medaile z Jarního poháru Hradce Králové. Tam získala ve své věkové kategorii stříbro na 50m prsa a bronz na dvojnásobné distanci.

Stejně stará Pavlína Linhartová se v Pardubicích dostala také do B-finále OPEN a to na 200m prsa, když předtím v Hradci Králové doplavala jako 5. na 50m a 100m prsa.

Za zmínku také stojí výkon Petry Lemfeldové z květnové VC Ústí - stříbro na trati 1500m volný způsob časem 19:21.53.

 

                                                                                                                                                       (pj)


Anežka Rožnovská - vlevo (autor: archiv Delfínu) Anežka Rožnovská - vlevo (autor: archiv Delfínu)

Další zprávy /