Dnes
Teplota: 12.8 °C

Pondělí, 25.06.2018SKP Judo Náchod v Polské Bochni

SKP Judo Náchod v Polské Bochni


Poslední soutěží SKP JUDO NÁCHOD školního roku 2017/2018 byl INTERNATIONAL JUDO TOURNAMENT IN THE SALT MINE IN BOCHNIA, který se konal v Polské Bochni.
Mezinárodní judo turnaj v solném dole v Bochni, pořádaný sportovním klubem Bochnia MOSiR Polsko, má skvělou pověst po celé Evropě. Pořadatelem této akce je Sabina Bajda - šestinásobná medailistka polského šampionátu Seniorek v judu a bronzová medailistka na akademickém mistrovství světa.
Každý rok přijíždějí na turnaj stovky mladých judistů z celé Evropy. V letošním roce v Bochnie přivítali týmy z Rakouska, Dánska, České republiky, Slovenska, Litvy, Lotyšska, Chorvatska, Ukrajiny, Slovinska, Finska, Irska, Německa a Polska.  Z organizačních důvodů byl celkový počet přihlášených závodníků limitován na 500.
V Bochnie není magnetem jenom samotná soutěž, ale také atraktivita místa, která je součástí lázní Salt Mine Spa v Bochnia - nejstarší solný důl v Polsku.  Boje se odehrávají 275 metrů pod zemí a bochenski MOSiR je jediným klubem na světě, který organizuje soutěže judo v takových podmínkách. Samotné fárání dolů hornickým výtahem je pro děti obrovským zážitkem. Soutěž juda zde není jediným bodem programu - je to také dvoudenní pobyt ve specifickém mikroklimatu, který převládá v podzemním solném dole. Kapacita ubytování v jeskyni je přibližně 250 osob a náchodští judisté si tak mohli vyzkoušet, jaké je to strávit noc v podzemí. Pro účastníky soutěže byla zajištěna prohlídka turistických cest v 6.patře dolu v hloubce přibližně 250m, kde jsme navštívili unikátní solné komnaty, vysvěcenou kapli a další zajímavé prostory a chodby. Svezení důlním vláčkem bylo pro naše mladé sportovce také zajímavým zážitkem.
V průběhu celé sportovní akce měli závodníci možnost účastnit se mnoha dalších atrakcí a her. Vrcholem byla tombola startovních lístků ve které byly stovky zajímavých cen pro děti. Náchod na soutěži nasadil celkem 7 judistů v kategoriích FMU16,14,12 z toho 4 děvčata a tři chlapce. Omezený počet závodníků na soutěži má přímý vliv na kvalitu závodů. Každý klub, který zde nasazoval do bojů své judisty, dovezl do Bochnie jen to nejlepší co měl doma. Čtyři medailová umístění jsou pro nás moc pěkným úspěchem!!! Medailistům velká gratulace a pro všechny zúčastněné pochvala za chování, přístup k soutěži a skvělou reprezentaci klubu, města Náchod  a zkrátka za to, že jste skvělý tým.


VÝSLEDEK  

Vondřejcová Kristýna 2.místo
Krátká Klára 1.místo
Poplová Michaela 3.místo
Hanušová Ellen 3.místo
Plaček Jiří 9.místo
Zajíc David 5.místo
Popl Matěj 5.místo

                                                                


SKP Judo Náchod v Polské Bochni SKP Judo Náchod v Polské Bochni

SKP Judo Náchod v Polské Bochni SKP Judo Náchod v Polské Bochni

Další v galerii 15

Další zprávy /