Dnes
Teplota: 7.4 °C

Sobota, 01.09.2018Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení

Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení


Na zimním stadionu v Náchodě bylo v uplynulých dnech nainstalováno nové osvětlení ledové plochy včetně nových kabelových rozvodů. Osvětlení, jehož instalace byla v tomto týdnu dokončena, si dnes dopoledne přišli "zkontrolovat" starosta Jan Birke a místostarostka Pavla Maršíková. A rozdíl je patrný na první pohled.

"Původní světla měla intenzitu osvětlení 420 lx, instalací nových jsme dosáhli požadovaných 800 lx, což je téměř jednou tolik než před tím," uvedl starosta Jan Birke.

Nové osvětlení nabízí nejen více světla po celém stadionu a tím zlepšení podmínek pro sportovní výkony, ale především úsporu energií. "Odhadujeme, že investice ve výši 2 mil. Kč se nám na úsporách energií vrátí do pěti let. Každý rok budeme na výdajích za energie spořit cca 400 tis. korun," dodal starosta. Nová světla za 2.050.700 Kč vč. DPH dodala firma NORDIC LIGHT s.r.o. z Prahy.

Zajímavým prvkem modernějšího nasvícení ledové plochy je i možnost efektního rozsvícení brankoviště, když padne gól.brankoviště, když padne gól.


Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení

Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení Návštěvníci zimního stadionu v Náchodě se mohou těšit na nové osvětlení

Další v galerii 4

Další zprávy /