Dnes
Teplota: 8.1 °C

Čtvrtek, 28.02.2019Mistrovství České republuiky v kategorii juniorů a juniorek 2019.

Mistrovství České republuiky v kategorii juniorů a juniorek 2019.


Konalo se v Náchodě na přelomu ledna a února. Atmosféru a krásu dodala organizace vedení klubu TJ Kraso Náchod, krásné prostředí náchodského divadla a dobrá organizace na zimním stadionu. Slavností zahájení v náchodském divadle provedl moderátor Českého rozhlasu Hradec Králové - Tomáš Peterka, přítomné pozdravili představitelé města a kraje : pánové : Jan Birke a Aleš Cabicar. Slavností představení s losováním připravil pan František Blaťák.

Náchod měl v soutěži hned dvě želízka: Vendulu Maršíkovou a Olušu Gajdošovou. Obě bojovaly, ne vše se zcela zdařilo, přesto se jejich výkon neztratil V konečném součtu obsadila Vendula 15. místo, Oluša pak byla na místě 9. Mistryní České republiky se stala na náchodském ledě pardubická závodnice Nikola Rychtaříková. Získala tak právo startovat na juniorském mistrovství světa.  Slavnostně byl vyhlášen Český pohár- celoroční soutěž ČKS. Zde jsme zažili svoji velkou radost v podobě 3. místa Oluši Gajdošové. V sobotu odpoledne navazoval  závod ISU v kategorii žačky, mladší žačky, nejmladší žačky a nováčci dívky a mladší žáci. Startovali: Jan Valtera, Pavlína Mertová - oba si vybojovali účast na Mistrovství ČR žactva, které se bude konat v Českém Těšíně na přelomu února a března. Dále závodily: Emma Voltr, Terza Mináriková, Dorota Brumlichová, Eliška Gajdošová a Kristýna Holubová.

Vedení oddílu děkuje tímto všem rodičům, kteří odpracovali mnoho hodin při přípravě a organizaci. Poděkování patří i vedení zimního stadionu, které zvládlo dobře odvést svoji práci. Jsme rádi, že si na zimní stadion našli cestu diváci, kteří odcházeli domů s pěknými sportovními zážitky.


Nikola, Kateřina, Oluša společně s gratulanty ...Stanislav Žídek, Jan Birke a František Majer Nikola, Kateřina, Oluša společně s gratulanty ...Stanislav Žídek, Jan Birke a František Majer

Kateřina Fričová Kateřina Fričová

Další v galerii 6

Další zprávy /