Dnes
Teplota: 9.1 °C

Čtvrtek, 30.05.2019Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě

Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě


Dnes odpoledne proběhlo za účasti starosty města Jana Birke, místostarostů Jana Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera a paní Šárky Beránkové z Nadace ČEZ slavnostní otevření nového „oranžového" hřiště v ulici Myslbekova. A nechyběli ani ti nejmenší z této části Náchoda, kteří budou hřiště využívat.

Začátek celé akce se datuje 11. září 2018, kdy byla podána žádost na Nadaci ČEZ na projekt s názvem „Oranžové hřiště Myslbekova - Náchod". Město Náchod s žádostí uspělo a 10. ledna 2019 byla podepsána s Nadací ČEZ Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku. Firma B plus P spol. s.r.o., Červený Kostelec, pak byla vybrána jako zhotovitel nového sportoviště pro věkovou kategorii náctiletých a dospělých.  Jeho výstavba probíhala v březnu a dubnu letošního roku. 

Sportoviště je umístěno na pozemku mezi panelovými domy v ulici Bílkova a Myslbekova. Plocha tvořená zelení nebyla využívána, dnes je díky investici města Náchoda a příspěvku Nadace ČEZ nyní na tomto prostranství vybudováno sportovní hřiště s použitím moderních a atraktivních cvičebních sestav Street WorkOut a Outdoor Fitness. Tyto druhy cvičebního nářadí a zařízení napomohou mládeži a dospělým k lepší fyzické zdatnosti. Celkové finanční náklady činí 258.206 Kč, z toho 150.000 Kč bude hrazeno Nadací ČEZ.

„Spolupráce s Nadací ČEZ je pro nás nesmírně důležitá, již několik let se nám právě díky jejím díky příspěvkům daří modernizovat hřiště v různých částech Náchoda. Pevně doufám, že ani toto hřiště není poslední," dodal starosta Jan Birke.

 

„Oranžové hřiště Myslbekova - Náchod"  Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ ve výši 150.000 Kč prostřednictvím grantového řízení Oranžové hřiště.

Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě

www.nadacecez.cz


Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě

Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě Nové hřiště v Myslbekově ulici v Náchodě

Další v galerii 8

Další zprávy /