Dnes
Teplota: 18.4 °C

Pátek, 29.05.2020Starému skateparku v Náchodě "odzvonilo"

Starému skateparku v Náchodě


V tomto týdnu se začalo s bouráním a odstraňováním starých překážek v areálu za krytým plaveckým bazénem v ulici Bratří Čapků. Po měsících intenzivních příprav ve spolupráci s místními uživateli a společností Mystic constructions, spol.s r.o., Praha, vznikla studie nového veřejného betonového skateparku. 

„Zájem o tento sport stoupá, a protože i v Náchodě je už celá řada šikovných a úspěšných skateboardistů na vysoké úrovni, rozhodli jsme se do skateparku investovat a vybudovat odpovídající kvalitní zázemí. Milovníci skateboardů a koloběžek tak nebudou muset dojíždět za tréninky do Trutnova nebo Hradce Králové," vysvětlil starosta Jan Birke. 

Nový skatepark je situován do prostoru stávajícího skateparku. Měl by obsloužit nejširší skupinu uživatelů, proto se jeho plocha, jejíž rozměry budou 15x49 metrů, zvětší i na vedlejší nevyužívané hřiště. Na nový skatepark bude navazovat skladová hala pro potřeby sportovního areálu.

Betonový skatepark o rozloze cca 7350 m2 využívá maximálně určenou plochu s ohledem na ochranná bezpečnostní pásma. Dešťová voda z ploch skateparku bude odvedena vyspádováním do okolního terénu.

„Překážky a jejich uspořádání jsou navrženy v souladu s potřebami uživatelů, se kterými byl design skateparku konzultován, a obsahuje všechny aktuální a používané překážky, které jsou upořádány do mezi sebou propojených sekcí," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka. Jednotlivé sekce jsou zaměřeny na streetovou část s jednoduchou plazzou, kde jsou menší překážky vhodné pro skateboarding. Další část skateparku je zaměřena na vyšší rádiusové překážky vhodné zejména pro kola, koloběžky atd., součástí je i minirampa.  Velikost překážek je volena tak, aby jejich obtížnost byla stupňována od těch jednoduchých až po ty obtížnější. Nový skatepark, jehož součástí bude i mobiliář, tak bude splňovat všechny požadavky na pořádání závodů té nejvyšší úrovně.

 


Starému skateparku v Náchodě Starému skateparku v Náchodě "odzvonilo"

Starému skateparku v Náchodě Starému skateparku v Náchodě "odzvonilo"

Další v galerii 6

Další zprávy /