Dnes
Teplota: 16.3 °C

Neděle, 08.05.202233. ročník Modré stuhy města Náchoda

33. ročník Modré stuhy města Náchoda


Plavecký závod Modrá stuha města Náchoda se odehrál poslední dubnovou sobotu v náchodském 25metrovém bazénu.  Letos se ho zúčastnilo 19 plaveckých oddílů převážně z východních Čech. Úvodní ročník se konal v roce 1940 na Jiráskově koupališti v Náchodě. Letošní závody slavnostně zahájil starosta města Náchoda pan Jan Birke.

Do 36 disciplín bylo přihlášeno 153 plavců, kteří soutěžili ve třech kategoriích. V soutěži družstev o Pohár starosty města zvítězili plavci PK Pardubice, když druhý skončil pořádající klub Delfín Náchod před plavci z SC PAP Pardubice.

Hlavní soutěží celého plaveckého klání byl prsařský dvojboj, složený z disciplín 50m a 200m prsa, ve kterém se za vítězství předává tradiční Modrá stuha. Mezi ženami dominovala Charlene Crhová z PK Svitavy.

Modrou stuhu mezi muži získal odchovanec místního klubu a olympionik Pavel Janeček, plavající za SC PAP Pardubice  s 1149 body FINA. Stříbro i bronz patří domácím plavcům - druhému Adamu Petrů a bronzovému Martinu Cögerovi, předsedovi klubu Delfín Náchod.

Janeček zvítězil také na ostatních tratích  200m polohově, 100m znak a 100m motýl. Ve svých 28 letech má splněny limity na Mistrovství Evropy Masters v Římě a věnuje se už spíše trenérské činnosti.

Z náchodských plavců uspěla v kategorii mladších žákyň Barbora Zelená bronzovou medailí v hlavním závodě za prsařský dvojboj, která získala i zlato na 100m znak a stříbra na 100m volný způsob a 100m motýlek.

 

 


33. ročník Modré stuhy města Náchoda 33. ročník Modré stuhy města Náchoda

Další zprávy /