Dnes
Teplota: 6.5 °C

Čtvtek, 18.05.2017Náchod opět uspěl v průzkumu přívětivosti úřadů a je 2. nejpřívětivějším úřadem v Královéhradeckém kraji

Náchod opět uspěl v průzkumu přívětivosti úřadů a je 2. nejpřívětivějším úřadem v Královéhradeckém kraji


Ministerstvo vnitra ČR, odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy, vyhlásilo v letošním roce již druhý ročník soutěže mezi obcemi III. typu s názvem "Přívětivý úřad".

Cílem tohoto průzkumu mezi obcemi s rozšířenou působností, resp. dotazníkového řešení, do kterého se přihlásilo letos 165 obcí (a městských částí Prahy), bylo opět zmapovat přívětivost, transparentnost a komunikativnost jednotlivých úřadů. Mezi hlavní kritéria letošního ročníku patřili: dostupnost úřadu pro občany, transparentnost, komunikace, řízení kvality ve veřejné správě a další aktivity úřadu.

Slavnostního předávání ocenění Přívětivý úřad 2017, které se konalo ve Vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu v Benešově ve středu 17. května 2017 se za město Náchod zúčastnil starosta Náchoda Jan Birke a tajemnice Městského úřadu v Náchodě Hana Mílová, kteří společně převzali 2. nejvyšší ocenění v rámci Královéhradeckého kraje.

"Je dobré čas od času tzv. změřit síly a vědět, že patříme mezi ty nejlepší úřady v kraji. Myslím, že toto ocenění je dobrou motivací i pro všechny zaměstnance. Jsou to právě oni, kdo jsou zárukou kvality poskytovaných služeb v rámci Městského úřadu v Náchodě", komentoval slavnostní předání cen starosta Jan Birke.

„Kritérií pro získání tohoto ocenění je celá řada. Oproti loňsku jsme v letošním ročníku zapracovali například na zlepšení informovanosti občanů prostřednictvím sociálních sítí", uvedla tajemnice Hana Mílová.

"Mé poděkování patří paní tajemnici a všem zaměstnancům úřadu, kteří jsou denně v kontaktu s občany a dělají maximum pro jejich spokojenost. Toto ocenění je hlavně jejich zásluhou", dodal starosta Jan Birke.


Přívětivý úřad Přívětivý úřad

Přívětivý úřad Přívětivý úřad

Další v galerii 4

Další zprávy /