Dnes
Teplota: 7.7 °C

Pátek, 20.03.2020Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020 - výstupy

Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020 - výstupy


Ve čtvrtek 19. 3. 2020 odpoledne se opět sešel Krizový štáb města Náchoda. Shrnuli jsme události posledních dní, pomoc ukrajinským občanům, situaci v dopravě a na hranicích, potřeby ochranných prostředků a mnoho dalších aktuálních témat.

Od dnešního dne, tj. pátku 20. 3. 2020, je s ohledem na využití v provozu již jen jedna náchodská mateřská škola, a to MŠ Alšova.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje zřídil v ZŠ TGM skupinu pro děti ve věku 3-12 let včetně zajištění jejich stravy, rodičů, kteří pracují v integrovaném záchranném systému a podílejí se na současném krizovém řízení v rámci nouzového stavu.

Městská policie Náchod v těchto dnech v ulicích upozorňuje občany na nutnost ochrany dýchacích cest, který platí na území celé České republiky od čtvrtka 19. 3. 2020. V případě neinformovanosti samozřejmě i pomáhají a pokud někdo nemá, předají mu i roušku.

Samozřejmě se soustředíme v rámci možností i na úklid města, Technické služby Náchod fungují ve standartním režimu.

Nakonec jsme sesbírali požadavky jednotlivých organizací na ochranné pomůcky a dezinfekci, aby byly zajištěny zejména sociální služby, zaměstnanci Technických služeb, strážníci Městské policie Náchod, dobrovolní hasiči, řidiči autobusů městské hromadné dopravy, dobrovolníci, kteří pomáhají seniorů a další. Na základě svých požadavků mají už dnes ochranné prostředky k dispozici.

Město Náchod zajistilo ochranné prostředky pro všechny sociální pracovníky v terénu a dobrovolníky, kteří zajišťují nákupy seniorům. Ti všichni budou navíc při pomoci našim seniorům každému z nich předávat také roušky.


Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020 Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020

Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020 Krizový štáb města Náchoda 19. 3. 2020

Další zprávy /