Dnes
Teplota: 3.6 °C

Čtvrtek, 23.02.2017Ceny Kulturní a sportovní nadace města Náchoda za rok 2016

Ceny Kulturní a sportovní nadace města Náchoda za rok 2016


V sobotu 18. února 2017 byly již tradičně na Reprezentačním plese Města Náchoda v městském divadle předány ceny nadace za přínos v oblasti kultury a sportu na Náchodsku.

 

Oblast kultury:

Irena Kochová ředitelka Městského divadla dr. J. Čížka v Náchodě v letech 1996 - 2016 za velmi dobrou práci pro divadlo a kulturu v Náchodě   Irena Kochová byla součástí klíčového kulturního stánku v našem městě celkem sedmnáct let. Přičemž většinu této doby prožila jako ředitelka městského divadla dr. Josefa Čížka. Této funkci věnovala nejlepší léta svého života. Budovala program nejen pro abonenty, ale také pro mladého diváka či komerční aktivity a různé koncerty. Paní ředitelka Kochová postupně stabilizovala tým pracovníků, kteří Beránek milovali a žili jím, stejně jako ona. 

Adam Budař student oktávy Jiráskova gymnázia v Náchodě - TALENT

František Šedivý  student oktávy Jiráskova gymnázia  v Náchodě   - TALENT  za ztvárnění mnoha divadelních rolí v charitativních divadelních představeních  

Adam Budař i František Šedivý jsou studenty oktávy A Jiráskova gymnázia v Náchodě. Nominovala je PaedDr. Blanka Dvořáčková, která je od primy učila dramatické výchově a dějepisu. Oba studenti se celých osm let studia věnují ochotnickému a studentskému divadlu. Nejprve vystupovali s dramatizací her a povídek Karla Čapka na studentských přehlídkách a festivalech dětských a studentských dramatických souborů. František Šedivý se stal v roce 2012 zakládajícím členem ochotnického souboru Medvěd ve Stárkově. Oba studenti vytvořili pleádu hereckých, komických a pohybových divadelních scén a od roku 2013 zahájili celou šňůru divadelních vystoupení ve prospěch Hospicu v Červeném Kostelci se ziskem 30 000 ,- Kč . Pro postiženého chlapce Tomáše Kolínského z Malého Poříčí vybrali na vstupném 12 000,-Kč. Na podzim v roce 2016 vystupovali v Červeném Kostelci v divadle J.K.Tyla pod patronací prof.Dvořáčkové a ochotnického souboru Stárkov  a výtěžek byl dán na lůžkový výtah v Hospicu. Nyní v lednu 2017 hráli v Malých Svatoňovicích a v Žirči v Domě sv. Josefa. Oba studenti patří mezi mladé lidi, kterým není lhostejný osud svých bližních a kteří potřebují naši pomoc. Na jaře je čeká maturitní zkouška a zkouška na VŠ. František se hlásí na studium práv a Adam chce vystudovat leteckého technika.  Divadlo, jak říkají, bude i nadále jejich společným koníčkem a chtějí i v budoucnu pomáhat potřebným.

 

Oblast sport:

Martin Horák mistr světa v silovém trojboji z r. 2016 za vzornou reprezentaci města Náchoda v oblasti sportu 

Martin Horák se narodil 6.1.1977 v Opočně. Od dětství žije v Náchodě. Je ženatý a má dva dospívající syny. Podniká v oblasti rekondičních, regeneračních a masérských služeb.Silovému trojboji se věnoval již jako teenager a láska k tomuto náročnému sportu mu vydržela dodnes. Od roku 2004 je členem Sokola a aktivně působí v TJ Sokol Náchod jako trenér všestrannosti. V současné době je náčelníkem náchodské jednoty. Svoji závodní kariéru v silových sportech započal v roce 2014, kdy se nominoval na mistrovství republiky v benchpressu. Které mu pak otevřelo cestu na mistrovství Evropy a mistrovství světa. Hned první sezóna byla pro něho velmi úspěšná, završil ji totiž ziskem stříbrné medaile na mistrovství světa. Také v následující sezóně 2015 se závodně věnoval benchpressu. Během své druhé závodní sezóny absolvoval mistrovství republiky, mistrovství Evropy a světový pohár, vždy s umístěním do 5. místa. V roce 2016 se rozhodl opustit samostatné závody v benchpressu a věnovat se pouze celému silovému trojboji, který zahrnuje dřep, mrtvý tah a benchpress. Opět se mu dařilo, získal nejprve stříbro na světovém poháru a pak také na mistrovství Evropy v Maďarsku. Největším úspěchem pak bylo vítězství na mistrovství světa v Německém Herzbergu, kde v kategorii Powerlifting RAW, muži do 100 kg nenašel přemožitele. Na všech závodech startoval za TJ Sokol Náchod. Reprezentoval tak nejen Sokol, ale také své město Náchod.

 

 Foto: Martin Hurdálek 


Reprezentační ples města Náchoda Reprezentační ples města Náchoda

Reprezentační ples města Náchoda Reprezentační ples města Náchoda

Další v galerii 21

Další zprávy /