Dnes
Teplota: 11.6 °C

Pondělí, 05.06.2017Průtah Náchoda – stavbaři se nyní zaměří na nejdelší úsek

Průtah Náchoda – stavbaři se nyní zaměří na nejdelší úsek


V pátek 2. června 2017 se uskutečnil druhý kontrolní den na stavbě průtahu Náchoda, a to za účasti investora, kterým je ŘSD, Správa Hradec Králové, Města Náchoda, stavbařů, Policie ČR a všech dalších zainteresovaných subjektů.

Po více než dvou měsících od zahájení stavebních prací se podařilo v tomto týdnu dle harmonogramu dokončit úsek v Bělovsi u firmy Ametek a komunikace v ulici Polské je tak již v obou směrech průjezdná pro osobní vozidla. Pro nákladní vozidla ve směru od Polska i nadále platí objízdná trasa ulicí Kladskou.

„To by mělo ulevit především místní dopravě a obslužnosti nákupní zóny. V neposlední řadě se pak uleví firmě Ametek," uvedl starosta Náchoda Jan Birke a dodal: „Vodorovné dopravní značení v ulici Polské pochopitelně umožňuje výjezd z Ameteku do centra a od Polska odbočit do firmy. Na základě řady dotazů od občanů, kteří se obracejí nejen na Policii ČR, ale i na radnici, proto znovu upřesňujeme, že vodorovné dopravní značení (šikmé rovnoběžné čáry) lze přejíždět na místo ležící mimo komunikaci. Pro odbočovací pruh není v těchto místech dostatek prostoru, to však nebrání zmíněnému odbočování."

Nyní se stavbaři budou soustředit již jen na úsek od okružní křižovatky u Slávie po výjezd z Náchoda. Jedná se o téměř kilometrový, tedy nejdelší úsek oprav. I v těchto místech se potvrzuje, jak nevhodné a nestabilní podloží komunikace doposud měla (viz foto).

Stavební práce probíhají přesně podle harmonogramu a v polovině července by měla být kompletně dokončena oprava pravé strany komunikace ve směru do Polska. Na opravenou část komunikace se provoz přesune od 15. července 2017.

Součástí rekonstrukce chodníků, jejímž investorem je Město Náchod, je i zřízení cyklistických pruhů, které se už dnes se na přilehlém chodníku rýsují (viz foto).


Průtah Náchoda Průtah Náchoda

Průtah Náchoda Průtah Náchoda

Další v galerii 8

Další zprávy /