Dnes
Teplota: 9.3 °C

Středa, 09.08.2017Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy

Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy


Turistická sezóna vrcholí a o turisty v Náchodě není nouze. Denně jim je proto k dispozici Městské informační centrum v budově staré radnice na Masarykově náměstí v centru Náchoda, které nabízí nejen turistické informace o městě a okolí, ale i další služby pro občany města, jako například vyhledání spojů, prodej suvenýrů a map, předprodej vstupenek a informace o kulturním dění ve městě a okolí.

Od května letošního roku je navíc turistům k dispozici sezónní infocentrum v nově upravených prostorách v areálu náchodského zámku. Počet zájemců o jeho služby se neustále zvyšuje. Jen během července sem zavítalo více než 2000 turistů. Oproti červnu se tak návštěvnost "zámeckého íčka" téměř ztrojnásobila! Když k tomu přičteme téměř 7000 návštěvníků infocentra na náměstí, jsou to opravdu úctyhodná čísla. Kromě domácích přijíždí nejvíce návštěvníků z Polska a z Německa.

"Zájem o služby městského íčka mě velmi těší. Je to pro mě po letech tak trochu zadostiučinění za úsilí vynaložené ve prospěch rozšíření služeb na náchodském zámku. Ukazuje se, že přesvědčit kolegy radní, aby se za tuto myšlenku postavili, byl krok správným směrem. Již v letošní sezóně tak můžeme díky skvělé spolupráci s Národním památkovým ústavem nabízet služby a servis i návštěvníkům náchodského zámku. Jsem přesvědčen, že poskytování informací na správném místě a ve správný čas umožní turistům navštívit i méně známá místa a tím lépe poznat náš krásný region, protože Náchodsko i okolí má hodně co nabídnout," komentoval zvyšující se návštěvnost městského informačního centra náchodský starosta Jan Birke.

Další skvělou zprávou je skutečnost, že informační centrum na zámku obdrželo právě dnes certifikaci od Asociace turistických informačních center ČR a splnilo tak kritéria pro zařazení do kategorie B! „Všem kolegům blahopřeji a děkuji za úsilí, které denně věnují zlepšování služeb pro návštěvníky. Je vidět, že svou práci dělají s nadšením a opravdu dobře," ocenil úspěch starosta Jan Birke.

Aktuální informace a otevírací dobu najdete na https://www.mestonachod.cz/infocentrum/.

 


Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy

Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy Návštěvnost náchodského infocentra láme rekordy

Další v galerii 7

Další zprávy /