Dnes
Teplota: 11.5 °C

Čtvrtek, 12.10.2017Mateřská škola v Komenského ulici má dokončeno zateplení celé budovy

Mateřská škola v Komenského ulici má dokončeno zateplení celé budovy


Jedna z nejdéle fungujících mateřských škol v Náchodě se dočkala v letošním roce zateplení i druhé poloviny budovy. 

V minulém týdnu proběhlo za účasti zástupců Města Náchoda - starosty Jana Birke, místostarostů Pavly Maršíkové, Miroslava Bráta a Jana Čtvrtečky, tajemnice Hany Mílové, vedoucího odboru sociálních věcí a školství Pavla Schumy a ředitelky MŠ Komenského paní Aleny Dušánkové slavnostní otevření školky a prohlídka prostor, které prošly v průběhu letošních letních prázdnin rozsáhlou rekonstrukcí. Slavnostního otevření se zúčastnili také zástupci zhotovitele stavby - společnosti Průmstav Náchod, a. s., - Zdeněk Možíš a Vratislav Zítka a zástupci společnosti Vše pro stavby, s.r.o., která projekt rekonstrukce připravovala.

„My jsme opravdu nadšení, kromě úspory energií můžeme využívat zmodernizovanou budovu, a hlavně další půdní prostory, které byly v hrozném stavu a nyní zde můžeme uskladnit spoustu věcí, ale i rozvíjet další činnost a aktivity pro práci s dětmi," uvedla ředitelka MŠ Alena Dušánková.

V rámci oprav bylo zásadní zateplení původního objektu (bývalé vily) a opravy interiérů. 

„Město Náchod v uplynulých letech postupně s pomocí dotací zateplovalo objekty většiny školských zařízení. Mateřská škola v Komenského ulici na tuto zásadní investici ještě čekala, a proto jsme se rozhodli v letošním roce investovat právě sem více než 5,5 milionu korun, a to i bez možnosti čerpat dotaci, tedy plně z rozpočtu zřizovatele," upřesnil starosta Náchoda Jan Birke a dodal: „Pohodlí dětí i personálu školky za to rozhodně stojí, navíc zateplení objektu je i do budoucna s ohledem na úsporu energií nezbytné."

Kromě zateplení budovy prošla úpravou zimní zahrada, kde byl sklad hraček a byla v havarijním stavu, podlaha půdy byla zateplena minerální vatou, střešní krytinu z azbestocementových šablon a plechu vyměnili stavbaři za krytinu z asfaltového šindele a asfaltových pásů a vše završily nové rozvody vnitřní elektroinstalace a s tím související opravy omítek a malby, nové podlahové krytiny a část osvětlení. Stavební práce za více než 5,5 mil. korun provedla firma Průmstav Náchod a dodatečné zaregulování otopné soustavy za 145 tis. Kč pan Petr Přibyl z Náchoda.


Mateřská škola v Komenského ulici Mateřská škola v Komenského ulici

Mateřská škola v Komenského ulici Mateřská škola v Komenského ulici

Další v galerii 8

Další zprávy /