Dnes
Teplota: 19.4 °C

Pátek, 17.11.2017Průtah Náchoda 16. 11. 2017 otevřen, provoz jezdí v obou směrech

Průtah Náchoda 16. 11. 2017 otevřen, provoz jezdí v obou směrech


Po dvou etapách oprav během let 2016 a 2017 je opět možný průjezd Náchodem. Ve čtvrtek 16. listopadu 2017 proběhlo slavnostní otevření opravené silnice I/33 v průjezdním úseku města Náchod za účasti premiéra Bohuslava Sobotky, vicepremiéra Pavla Bělobrádka, starosty Náchoda Jana Birke, ředitelů ŘSD ČR Jana Kroupy a SFDI Zbyňka Hořelici, hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána a mnoha dalších hostů, mezi kterými nechyběl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink, starostové měst a obcí nejen z okresu Náchod, ale i celé objízdné trasy a zástupci Policie ČR a dodavatelských firem EUROVIA CS, STRABAG a SOVIS.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na rekonstrukci podíleli, ale hlavně všem občanům, kteří byli trpěliví a ustáli velmi náročnou dopravní situaci, kterou jsme kvůli opravě průtahu ve městě zažili. Pevně věřím, že jak obyvatelé Náchoda, tak řidiči novou komunikaci ocení," vyjádřil se k ukončení oprav starosta Náchoda Jan Birke. Kromě samotné komunikace byly také zřízeny nové jízdní pruhy pro cyklisty, opraveno veřejné osvětlení, proběhla rekonstrukce nástupišť městské hromadné dopravy, oprava parovodu, výměna vodovodů a připojení kanalizace či rekonstrukce plynovodu. „Město investovalo do opravy osvětlení a rekonstrukce chodníků více než 50 milionů korun. Oprava celé komunikace se pak vyšplhala na téměř 300 milionů. Peníze jsme naštěstí získali i od státu, jinak bychom asi pořád jezdili po zničené silnici a chodili po starých chodnících," vysvětlil Jan Birke.

Dokončením rekonstrukce silnice I/33 na Jaroměř je zakončena kompletní plánovaná modernizace silnic první třídy, které procházejí Náchodem. Oprava by měla vést ke zvýšené bezpečnosti na komunikaci a celkově ke zlepšení silničního provozu města Náchod. „Teď nás čeká další krok ke zkvalitnění dopravní situace ve městě a tím je stavba obchvatu města. Jsem nesmírně rád, že se nám konečně podařilo s touto stavbou pohnout a obyvatelé města tak nebudou muset nadále snášet nadměrný provoz kamionů směřujících do Polska," dodal závěrem starosta Jan Birke.

 

Foto: Martin Kábrt


Průtah Náchoda otevřen, provoz jezdí v obou směrech Průtah Náchoda otevřen, provoz jezdí v obou směrech

Průtah Náchoda otevřen, provoz jezdí v obou směrech Průtah Náchoda otevřen, provoz jezdí v obou směrech

Další v galerii 23

Další zprávy /