Dnes
Teplota: 8.3 °C

Čtvrtek, 05.09.2019Rekordní úspěch náchodských mažoretek!

Rekordní úspěch náchodských mažoretek!


Mažoretkový klub MONA Náchod letos oslavil úctyhodných 25 let od svého založení. Dárkem k tomuto krásnému výročí tak byl pro vedoucí Moniku Bergerovou a její svěřenkyně  rekordní úspěch na světovém šampionátu v Praze, který se konal ve dnech 20. - 24.8.2019 ve sportovní hale Královka.

Město Náchod reprezentovalo 40 formací, které se probojovaly na vrcholnou soutěž celé sezóny. Nejvíce očekávání bylo od kategorie seniorek, které byly favoritkami v disciplíně baton (hůlka) i pom pom (třásně). Jejich sestavy, které připravila hlavní trenérka Anna Merenusová, jste mohli sledovat v přímém přenosu na ČT Sport. Zde právě tato děvčata zazářila a získala titul Mistryň světa v obou disciplínách. V disciplíně pom pom se svou choreografií „Greatest Show" porazili své rivalky a loňské mistryně z Bulharska. Sestava s hůlkou na téma „Atlas mraků", inspirovaná stejnojmenným filmem, svým prvenstvím obhájila loňské zlato a napravila tak méně vydařené 5.místo z letošního mistrovství ČR.

Výprava z MONY se neztratila ani v dalších disciplínách a věkových kategoriích. Celkově si náchodské mažoretky odvezly ze šampionátu 20 medailových umístění (9x zlato, 4x stříbro a 7x bronz). Zlato si, kromě seniorských skupin, odvezly i juniorky se sestavou „Swing" s náčiním pom pom. Na soutěžní ploše excelovala sólová závodnice Aneta Vacková s náčiním baton, sesterské duo Valérie a Nora Kordíkovi s třásněmi i v mixu, duo juniorek Kateřina Dostálová a Daniela Cvrčková s náčiním pom pom a miniformace seniorek s náčiním pom pom i mix. Stříbrný kov vybojovala miniformace juniorek s náčiním baton, duo Zuzana Dušková a Valérie Kordíková se stejným náčiním a kadetka Kateřina Dostálová v obtížné disciplíně s dvěma hůlkama. Bronz získala skupina kadetek s třásněmi, seniorská miniformace s hůlkou, juniorská miniformace s třásněmi, duo Tereza Kubínová a Kateřina Truxová s třásněmi, duo mix Nikola Valentová a Kateřina Dostálová a Valérie Kordíková v prestižní disciplíně baton senior solo.

V této době se tým připravuje na další sezónu, která odstartovala již 2.9.2019 přivítáním nových dětí. V září začínají děvčata od 4 let věku v přípravné kategorii a učí se základům gymnastiky, baletu a práce s náčiním. I je čekají nejen vystoupení, ale nově se mohou zúčastnit i soutěží republikové úrovně.

Mgr. Anna Merenusová


Rekordní úspěch náchodských mažoretek! Rekordní úspěch náchodských mažoretek!

Další zprávy /