Dnes
Teplota: 17.3 °C

Středa, 08.04.2020Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój

Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój


Dnes v poledne předal starosta Jan Birke a místostarosta František Majer do rukou starostky partnerského města Kudowa-Zdrój Anety Potoczne 5000 chirurgických roušek a 300 látkových roušek pro občany města.

„Partnerství obou našich měst trvá již řadu let. Na začátku byla intenzivní spolupráce s tehdejším starostou a dnes i přítelem Czeslawem Krecichwostem. Jeho práce ve prospěch našich měst si nesmírně vážím. Jako občané Náchoda máme všichni řadu přátel v sousední Kudově, a kdy jindy přátelům pomoci, než právě dnes, kdy mají i oni zoufalý nedostatek ochranných prostředků. Vnímám to v těchto dnech jako povinnost," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Osobně jsem tuto přeshraniční pomoc konzultoval s ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem, který v rámci spolupráce zemí V4 velmi tuto iniciativu přivítal, přesně o tom je mezinárodní spolupráce."

 

Za zmínku stojí, že v rámci dlouhodobé spolupráce na úrovni Evropského města Náchod - Kudowa Zdrój, se jen na české straně podařilo realizovat projekty v hodnotě více než 80 mil. Kč. Starosta Náchoda Jan Birke v této souvislosti převzal v roce 2015 polské státní vyznamenání za rozvoj česko-polské spolupráce - Kříž Kawalerski.


Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój

Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój Město Náchod pomáhá sousedům - občanům polského města Kudowa-Zdrój

Další v galerii 6

Další zprávy /