Dnes
Teplota: 15.9 °C

Úterý, 11.08.2020Dopravní policie na Náchodsku posílí – starosta o tom debatoval s policejním prezidentem a krajským policejním ředitelem

Dopravní policie na Náchodsku posílí – starosta o tom debatoval s policejním prezidentem a krajským policejním ředitelem


Do Náchoda dnes zavítali na pozvání starosty Jana Birke policejní prezident brig. gen. Mgr. Jan Švejdar a ředitel Krajského ředitelství Policie ČR Královéhradeckého kraje brig. gen. ing. Petr Petřík. V doprovodu vedoucího územního odboru plk. Mgr. Radka Bohuslava společně debatovali se zástupci vedení města a městskými strážníky o spolupráci Policie ČR a Městské police v Náchodě, a to nejen v době vypuknutí Covid-19, ale především v souvislosti s řešením každodenní náročné dopravní situace v Náchodě, resp. na komunikaci I/33.
„Spolupráce města a Policie ČR, resp. všech složek IZS, je v Náchodě dlouhodobě na velmi dobré úrovni. Do jisté míry to byl také základ pro to, že právě v době šíření pandemie v jarních měsících jsme byli připraveni na celou řadu nečekaných situací a komunikovali jsme vše společně a velmi efektivně," poděkoval prostřednictvím nejvyšších představitelů Policie ČR starosta Náchoda Jan Birke všem policistům.
Tím, co Náchod trápí dlouhodobě je zejména doprava, proto se v další diskuzi, která pokračovala návštěvou územního odboru a setkáním s policisty ve směně, věnovali starosta Jan Birke a představitelé Policie ČR právě tomuto tématu a konkrétním možnostem do budoucna.
S ohledem na další postup výstavby dálnice D11 do Jaroměře navrhl policejní prezident Jan Švejdar možnost zřízení oddělení dálniční policie v Jaroměři, která je už dnes významným dopravním uzlem v této části Královéhradeckého kraje.
„Stávající dopravní situaci v regionu toto řešení velmi prospěje a usnadní tak akceschopnost dopravním policistům jak v Náchodě, tak i Hradci Králové. Své opodstatnění bude mít rozhodně ještě před dokončením stavby dálnice do Jaroměře v roce 2022 a v dalších letech směrem k hraničnímu přechodu Královec-Lubawka. Už nyní probíhají jednání o dislokaci uvedeného útvaru, jeho zřízení je tedy reálné ve velmi krátkém časovém horizontu," uvedl policejní prezident Jan Švejdar.
Krajský policejní ředitel Petr Petřík starostu informoval zejména o navýšení počtu dopravních policistů na Náchodsku o celkem deset tabulkových míst.

 

 


Další zprávy /