Dnes
Teplota: 16.6 °C

Úterý, 13.09.2022Poznejte rozmanitost regionálních výrobků Kladského pomezí

Poznejte rozmanitost regionálních výrobků Kladského pomezí


Kladské pomezí se již od roku 2016 řadí mezi regiony s vlastní ochrannou známkou regionálních výrobků - Regionální produkt Kladského pomezí. Do této chvíle jich bylo certifikováno více než 20. Najdete mezi nimi různé pochoutky, šperky, keramiku, bytové doplňky, mýdla a koupelové soli, ale také výrobky, které potěší především děti.

V letošním roce se řady stávajících regionálních produktů rozrostly o kolekce ložního prádla značky Darré z Náchoda s autorskými vzory a kresbami. Rodinná firma působí na českém trhu již od roku 2008 a navazuje na textilní tradici našeho regionu. Dalším nově certifikovaným výrobkem je Omalovánkový průvodce městy od Michaely Luňákové ze Studnice. Originálně zpracované brožury vás provedou městy Česká Skalice, Červený Kostelec či Jaroměř, a do budoucna autorka plánuje tvorbu dalších. Její snahou je milou formou děti nejen zabavit, ale také obohatit jejich vědomosti.

Hlavním cílem certifikace je podpora lokálních producentů a propagace místních výrobků pod jednotnou značkou. Jedná se o ocenění za čas a péči, které tvůrci výrobě věnují, za myšlenku, kterou svým výrobkům vdechli, a samozřejmě za to, že pocházejí z regionu Kladské pomezí. Pro certifikaci musí výrobci splnit řadu kritérií. Komise hodnotí původ surovin tvořících výrobek, podíl ruční práce, originalitu a výrobu šetrnou k životnímu prostředí.

Regionální produkty Kladského pomezí jsou k dostání v různých dárkových obchodech, na trzích, jarmarcích a dalších akcích, ale mnohé z nich můžete zakoupit také v místních informačních centrech. Přehled všech naleznete na našem webu www.kladskepomezi.cz .

 

 


Regionální produkt KP_archiv Kladského pomezí Regionální produkt KP_archiv Kladského pomezí

Povlečení Darré_archiv Darré Povlečení Darré_archiv Darré

Další v galerii 3

Další zprávy /